Cure de detoxifiere. Cum să ai un organsim sănătos

Ultima actualizare:

    Încercaţi cura cu sucuri din fructe şi legume
Încercaţi cura cu sucuri din fructe şi legume

Oboseală nejustificată, insomnia, migrena, depresia, anxietatea, lipsa de energie, celulita, acneea, părul lipsit de strălucire pot fi câteva dintre semnalele prin care corpul ne anunță că este intoxicat. De aceea este important să ținem o cură de detox în mod regulat.

Detoxifierea este procesul de neutralizare, transformare și eliminare a toxinelor din organism. Specialiştii spun că multe dintre aceste toxine provin din alimentație, administrarea de medicamente și atmosfera. În interiorul organismului, grăsimile, în special cele oxidate și colesterolul, radicalii liberi și alte molecule dăunătoare acționează că toxine.

Astfel, veți elimina din corp toxinele din aceste produse. În plus, se recomandă să beți o cană de ceai de plante cu o noapte înainte de a începe dietă pentru a grăbi procesul de eliminare a toxinelor din organism. Nu este recomandat să faceți exerciții fizice solicitante pe perioada dietei, potrivit realitatea.net.

Detoxifierea ficatului în 9 zile

Cu toții știm că ficatul este cel mai mare organ din corpul uman. Acesta îndeplinește peste 500 de funcții și este capabil de regenerare. Detoxifierea ficatului devine obligatorie, cu atât mai mult cu cât suntem expuși zilnic la poluare, iar alimentația, pe fugă și nu tocmai sănătoasă este tot mai prezentă în viețile noastre.

Greața, oboseala, calitatea slabă a somnului, migrenele, lipsa capacității de concentrare, stările de irascibilitate, halena și transpirațiile abundente și urât mirositoare pot fi semnale că trebuie să începi o cură de detoxifiere a ficatului.

Dieta de detoxifiere a ficatului în 9 zile

Cunoscutul nutriționist Patrick Holford a propus dieta de detoxifiere a ficatului în 9 zile. Acesta recomandă cinci mese pe zi, trei principale și două gustări, și consumarea a minimum doi litri de apă, împărțiți în doze egale pe tot parcursul zilei. Iată AICI dieta de detoxifiere a ficatului.

Detoxifierea colonului

Detoxifierea colonului este necesară pentru buna funcționare nu doar a acestui organ, ci a întregului organism, căci rolul colonului este acela de a stoca și apoi elimina reziduurile alimentare care nu pot fi digerate.

Astfel, dacă ai o digestie dificilă, constipaţie diaree, balonare,  suferi de oboseală, lipsă de energie şi modificări frecvente ale dispoziţiei ori dacă nu te poţi concentra, trebuie să ai în vedere că trebuie să faci o detoxifiere a colonului.

Specialiştii spun că la baza acumulării de toxine în colon se află alimentația proastă. Adesea, alimente precum carnea sau alimentele procesate nu sunt digerate complet. Drept urmare, ele rămân blocate în colon, antrenând o acumulare de mucus și de toxine în corp, ceea ce va declanșa dureri de cap, oboseală sau îngrășare. 

Băutura care ajută la detoxifierea colonului

Pentru curățarea colonului acasă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

– Un măr;

– O lingură de miere;

– O lingură de semințe de chia;

– O lingură de semințe de in înmuiate;

– O ceașcă de apă.

Începe prin a rade mărul, apoi amestecă bine toate ingredientele cu excepția semințelor de chia și a apei. Adaugă-le, la final, și pe acestea, apoi apa și amestecă din nou până ce vei constata o creștere în volum a semințelor de chia. Băutura naturală pentru detoxifierea colonului este gata.

Consum-o de 2 ori pe zi, de preferință dimineața pe nemâncate, apoi seara înainte de culcare. Urmează această cură pentru detoxifierea colonului minimum 3 săptămâni, timp în care privilegiază consumul de alimente sănătoase, în special fructe și legume, despre care se știe că sunt bogate în fibre, conform avantaje.ro.

Detoxifierea sângelui

Sângele contribuie la transportul oxigenului și a substanțelor nutritive în corp, la eliminarea dioxidului de carbon prin plămâni, la înmulțirea celulelor albe și, implicit, a anticorpilor necesari funcției imunitare, contribuie la colectarea deșeurilor și îndepărtarea acestora din organism, menține echilibrul apei și al ionilor în organism și, totodată, menține temperatura corpului în limite normale. Însă, din cauza lipsei activității fizice combinată cu o alimentație dezechilibrată și bogată în produse de origine animală, sângele poate acumula toxine și funcțiile de care acesta este direct responsabil să nu mai fie desfășurate la adevărată capacitate. Iată câteva alimente care au capacitatea de a curăţa sângele în mod natural și sănătos!

Ce plante ajută la detoxifierea sângelui

Sunt mai multe plante care ajută la detoxifierea sângelui. Printre acestea sunt busuiocul, usturoiul, urzica şi păpădia, potrivit tonica.ro.

Busuiocul este cunoscut pentru numeroasele beneficii aduse sănătăţii sănătății. Acesta ajută ficatul și rinichii să elimine toxinele acumulate și îmbunătățește funcția digestivă. În plus are rol diuretic și detoxifiant, curățând eficient sângele.

Usturoiul este considerat un adevărat panaceu. Are capacitatea de a curăţa sângele, consumul sau zilnic fiind recomandat inclusiv de către medicina alopată. Usturoiul are proprietatea de a scădea hipertensiunea, de a anihila colesterolul rău, de a favoriza microcirculatia și, implicit, de a proteja vasele și arterele, în special artera aorta, permițând un flux constant de sânge către corp

Urzicile conțin histamina și acid formic, două ingrediente care contribuie activ la curățarea sângelui și, totodată, conțin hemostatice, compuși care favorizează oprirea hemoragiei. De asemenea, consumul de urzici controlează hemofilia, ajută la regenerarea celulelor roșii, hemoptizia și tulburările cauzate de menopauză.

Păpădia are un puternic efect depurativ, prin urmare, este ideala în cura de curățare a sângelui, cu atât mai mult cu cât contribuie și la întărirea imunității organismului. Conține antioxidanți puternici și substanțe nutritive care curăţă tractul intestinal de toxine și, în plus, îmbunătățește funcția hepatică. Se recomandă consumul acesteia sub formă de ceai, minim 3 căni pe zi.

Detoxifierea rinichilor

Conform medicinei chineze antice, rinichii sunt responsabili de păstrarea materialului nostru genetic sau al esenței. Datorita faptului că aceasta esență circula prin întreg organismul uman, rinichii sănătoși sunt importanți pentru bunăstarea totala.

Rinichii nu se odihnesc niciodată și deseori devin supraîncarcați, mai ales atunci când dieta unei persoane este bogata în alimente procesate.

 Metode de detoxifiere a rinichilor

Iată câteva metode de detoxifiere a rinichilor, potrivit sfatulmedicului.ro:

Rinichii sunt proiectați să se ocupe de toxine și sunt destul de rezistenți, dar și aceștia au anumite limite. Când sunt diluate cu apă, toxinele devin mai puțin puternice. Prin consumul suficient de apă, nu doar că veți contribui la eliminarea toxinelor din organism, ci și la diluarea toxinelor care trec prin rinichi.

Cel mai bun mod de a ști dacă beți sau nu suficientă apă, este de a verifica urina. Aceasta trebuie să aibă o culoare deschisa sau să fie foarte limpede. Dacă urina dumneavoastră este de culoare galben strălucitor, înseamnă că beți suficientă apă. Amintiți-vă totuși, că anumite vitamine pot transforma urina în culoare galben auriu.

De cele mai multe ori, bolile de rinichi și consumul de sodiu sunt interdependente. Dacă aveți tensiunea arterială crescută, atunci trebuie să reduceți sau să eliminați sarea din dietă, întrucât hipertensiunea arteriala afectează rinichii.

Chiar daca nu aveți hipertensiune arterială, tot ar trebui să încercați să eliminați cât mai multe surse de sare din meniul zilnic, după cum puteți. Faceți-vă un obicei din a citi etichetele produselor alimentare, în scopul de a reduce aportul de sodiu.

Prin dietă puteți ajuta la minimizarea acumulării de deșeuri și lichid în sânge și veți putea reduce povara asupra rinichilor. În stadiile incipiente ale bolilor renale este important să controlați cantitatea de sodiu, fosfor, proteine, iar aportul caloric trebuie să fie corect.

Detoxifierea plămânilor

Plămânul este un organ pereche, localizat în cavitatea toracia, de o parte și de alta a inimii. Plămânii permit intrarea aerului în interiorul corpului în vederea asigurării schimburilor de gaze cu sistemul circulator. Şi pentru ca plămânii să funcţioneze corespunzător trebuie să ai în vedere şi detoxifierea lor. Şi chiar dacă nu poți controla aerul pe care îl expiri, sunt câteva metode care te vor ajuta să îți cureți plămânii. În primul rând, este important să respiră bine. Sunt numeroase ierburi, legume și fructe care ajută la regenerarea plămânilor, însă cea mai bună metodă de detoxificare sunt exercițiile de respirație, care trebuie făcute zilnic.

Cum să îţi cureţi plămânii în 48 de ore

Detoxifierea plămânilor previne apariția infecțiilor, reduce riscul de cancer și  îmbunătățește capacitatea pulmonară.

Iată ce presupune detoxifierea plămânilor în 48 de ore, potrivit doctoruzilei.ro:

Mai întâi trebuie să te pregăteşti.

- Înainte cu două zile de a începe procesul de detoxifiere trebuie să eviți toate produsele lactate, deoarece corpul trebuie să scape de toxinele din aceste alimente.- Înainte cu o zi de începerea curei de detoxifiere a plămânilor, bea o ceașcă de ceai de mentă înainte de culcare. Ajută la relaxarea mușchilor tractului respirator, are efect antihistaminic și este un descongestionant fantastic.

- Dimineața, stoarce două lămâi, combină sucul obținut cu 300 ml de apă și bea-l înainte de micul dejun. Lămâile ajută la creşterea ph-ului organismului, iar asta ajută la detoxifierea tuturor organelor, inclusiv a plămânilor. Un ph mai ridicat susţine, de asemenea, sistemul limfatic, ajutând la curăţarea sângelui.

- Bea 300ml de suc proaspăt de grapefruit. acesta conține antioxidanți naturali care îmbunătățesc sistemul respirator.- Bea 300ml de suc de morcov între micul dejun și prânz. Sucul de morocov ajută la alcalinizarea sângelui.- Bea 400ml de suc bogat în potasiu la prânz. Acesta tonifică și curăță. Înainte de culcare bea 400 ml de suc de afine. Acesta luptă împotriva bacteriilor din plămâni care cauzează infecții. - Băi detoxifiante. Fumul de țigară conţine mai mult de 4.000 de elemente chimice.

Ca să ajuţi corpul să elimine o parte din ele, fă o baie detoxifiantă cu rozmarin, un detoxifiant puternic. Deschizând porii pielii, această baie va ajuta la eliminarea toxinelor profunde, favorizând schimburile dintre interior şi exterior.

Infuzează o mână bună de rozmarin în 3-4 litri de apă fierbinte timp de 10 minute. Varsă apoi infuzia cu rozmarin în cadă şi stai în apă minimum 15 minute.

- Exerciții cardio. Acestea nu detoxifică propriu-zis, însă ajută la o funcţionare mai eficientă a plămânilor.

- Detoxifiază-ți plămânii cu ajutorul respiraţiei.

Exercițiile de respirație ajută la purificarea plămânilor prin vascularizarea lor. Tot ce trebuie să faci este să inhalezi puternic, apoi să-ți ții respirația pentru 2-3 secunde, după care expiri profund. Repetă acest exercițiu de 7-8 ori.

Specialiştii spun că detoxifierea necesită o abordare corectă în alimentatie şi stil de viaţă, dar şi calculată, pe o durată lungă de timp şi fără a forţa organismul.

Citeşte şi: 

Cum se face corect detoxifierea organismului

Dieta care a ajutat-o pe Ioana Ginghină să ajungă la măsura XS. Ce mănâncă într-o zi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Cristina Păsăroiu și Andrea Bocelli au cântat împreună de Revelion la Abu Dhabi. FOTO: Luca Rossetti/Facebook
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Panoramă Manhattan FOTO SHUTTERSTOCK
vizual craciunite jpg
image png
find the star min jpg
image png
masini trafic  Foto carVertical jpg
table istock jpg
sursa pro (3) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net