Mănâncă ardei ca să nu răceşti!
Plantele de leac şi legumele îţi dau un plus de vitalitate atunci când corpul este slăbit din cauza tratamentelor cu antibiotice. Revista „Click! pentru femei" îţi arată ce să mănânci ca să ai o imunitate de fier!
Capsulele cu astralagus
Astralagus e una din cele mai valoroase plante. Ea creşte numărul de anticorpi şi impulsionează activitatea fagocitelor, celulele sângelui care distrug germenii patogeni.
Ajută la digestie, combat răceala, gripa, febra, şi insomnia. Ia capsule cu extract din această plantă, de la plafar, câte 4 pe zi, pentru a preveni îmbolnăvirea, şi 8, după ce boala s-a declanşat. Costă între 20 şi 60 de lei.
Vitaminele din ardei gras
Leguma are multe întrebuinţări şi în domeniul medicii naturiste. Ce face ardeiul gras un excelent stimulator al imunităţii e numărul însemnat de vitamine pe care le conţine, cele din categoria A, B (1, 3 ,5 şi 6), C, E şi K, carotenoidul numit licopen, care protejează sângele împotriva cancerului.
Echinaceea
Preparatele din această plantă au o acţiune imunostimulatoare şi ajută corpul să producă interferon, o proteină ce ne apără împotriva infecţiilor. Întăreşte organismul în caz de răceală şi gripă. Bea infuzie, o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml apă fiartă, trei căni pe zi, după masă. Cura durează 30 de zile.