Rareș, elevul care și-a antrenat neuronii ca să ia notă mare la Evaluarea Națională

Ultima actualizare:

    Rareș Cristea a trecut prin șase ședinte de antrenament neuronal ca să-și îmbunătățească funcțiile creieruluiFotografii: Neuro Performance Enhancement Center
Rareș Cristea a trecut prin șase ședinte de antrenament neuronal ca să-și îmbunătățească funcțiile creieruluiFotografii: Neuro Performance Enhancement Center

Statul cu burta pe carte nu mai este suficient în zilele noastre. Schimbările cauzate de contextul pandemic pot afecta capacitatea copiilor de a se concentra la învățătură. Astfel că părinții unora dintre ei aplează la tehnologii noi. Lui Rareș Cristea i-au plătit ședințe ca să-și antreneze neuronii înainte de Evalarea Națională, tocmai ca să asimileze mai bine materia și să se concentreze.

Alternanța între școala online și cea offline le cauzeză din plin elevilor. Mulți dintre ei dezvoltă tulburări de atenție, anxietate și incapacități de asimilare și înțelegere a informațiilor.

De cele mai multe ori, meditațiile sau orele suplimentare de studiu nu ajută în asemenea condiții, în care baza dezechilibrelor este generată schimbările haotice ale stilului de viață.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, adolescenții din SUA și din unele state europene vestice reușesc să asimileze mai ușor informația. Și totul prin antrenarea neuronilor.

Și în România există un centru, unde creierul este pus la treabă. Elevii care au parcurs ședințe BM-BCI au devenit mai eficienți la învățătură și mult mai echilibrați mental și emoțional.

Rareș Cristea, de 14 ani, este unul dintre ei.


    Rareș, în timpul antrenamentului neuronal
Rareș, în timpul antrenamentului neuronal

“Am urmat aceste antrenamente pentru a-mi dezvolta capacitatea de concentrare și de atenție înainte de examenele din cadrul Evaluării Naționale. Aveam nevoie de ajutor deoarece nu mă simțeam foarte încrezător în propriile forțe la matematică. În urma antrenamentelor realizate la centru, am devenit mai atent, am putut să mă concentrez mai mult și să mă axez pe fiecare probă în parte”, povestește Rareș. După șase ședințe, băiatul a reușit să treacă examenul cu nota 9.

Rareș a fost antrenat pentru a-și crește capacitatea de concentrare și a-și putea controla emoțiile 

“Pe Rareș l-am antrenat pentru îmbunătățirea performanțelor neuronale, pentru a-și crește capacitatea de concentrare și a-și putea controla emoțiile în contexte stresante, cum este de altfel cazul examenului de capacitate. El se află în situația multor tineri care sunt în plin proces de modelare și care pot întâmpina diverse disfuncții și/sau blocaje. Acestea sunt generate, de cele mai multe ori, de factori externi, de mediul de viață și de propria raportare la materia studiată”, ne-a explicat Costin Dămășaru, fondatorul Centrului de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale din București, singurul de acest tip din Europa de Est.

Ce se întâmplă practic în la antrenament. Conceptul aplicat este cel de Contextual Awareness, care îi ajută pe participanți să conștientizeze unde se află și de ce, astfel încât creierul să poată dezvolta strategii optime de gestionare a tuturor contextelor, fie că discutăm de cele personale sau de cele profesionale.

Ce se întâmplă în timpul antrenamentelor neuronale

Antrenamentul este un proces complet non-invaziv. În acest proces se analizează harta 3D a creierului, realizată cu ajutorul unei căști pentru EEG cu 24 de senzori, unde se pot descoperi disfuncțiile neuronale, ilustrate prin zonele hipoactive sau hiperactive.


    Psihologul Costin Dămășaru, în timpul unei ședințe făcute unei paciente
Psihologul Costin Dămășaru, în timpul unei ședințe făcute unei paciente

În urma acestui lucru, datele colectate sunt procesate de un soft, iar apoi acestea sunt personalizate și transferate în cadrul unui joc menit să elimine disfuncțiile descoperite.

Tot acest mecanism funcționează ca un proces de învățare accelerată. Totul se derulează în fața unui display care proiectează un joc ce va fi controlat “cu puterea minții”.

Rezultatele antrenamentului neuronal nu se pierd în timp

Odată realizat antrenamentul, beneficiile înregistrate sunt asimilate pentru tot restul vieții.

Rețelele neuronale care sunt acum optimizate vor funcționa în acest mod și, din ce în ce mai optimizat. Astfel, putem contribui pozitiv atât la formarea profesională a tinerilor, cât și la modelarea unor adulți echilibrați și puternici din punct de vedere mental și emoțional.

Antrenamentul BM-BCI combate chiar depresia, insomnia, anxietatea, afecțiuni din spectrul autist, ADHD sau boli neurodegenerative.

Citește și: 

Tratarea autismului la copii prin antrenamentul neuronilor. Creierul se scanează în 3D

Cititul și sportul stimulează regenerarea neuronilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
macron ai jpg
actor accid jpg
Drona de lupta FOTO Shutterstock jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Bitcoin, criptomonede, portofel virtual FOTO Shutterstock
leu scapat cusca jpeg
1 casa cu numar 1068354929 jpg jpeg
avion prabusit kazahstan captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net