Remedii naturiste cu muguri de brad
Mugurii de brad sunt fragezi şi, dacă îi zdrobeşti, au un gust acrişor şi răspândesc o aromă extraordinară. Siropul sau tinctura sunt utile pentru o gamă largă de afecţiuni! Iată ce boli poţi trata şi cum poţi obţine un astfel de remediu natural.
Tusea, bronşita cronică
Se iau zilnic 6-10 linguriţe de sirop de brad preparat la rece în miere. Are efecte dezinfectante, calmante şi ajută la regenerarea ţesuturilor lezate de infecţii. Suplimentar, se face gargară cu două linguriţe de tinctură de muguri de brad diluate într-un sfert de pahar de apă.
Migrenă
Se consumă 4-5 muguri de brad proaspeţi, mestecându-i îndelung. În lipsa acestor muguri în stare proaspătă, se poate bea puţin sirop în miere diluat cu apă de izvor. Se face concomitent un masaj uşor pe tâmple şi pe frunte, cu tinctura de muguri de brad.
Anemia
Se face o cură de două săptămâni, timp în care se iau cu un sfert de oră înainte de fiecare masă câte 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad obţinut în miere. Mugurii de brad au efecte vitaminizante, stimulează şi reglează metabolismul, având efecte regenerante miraculoase. Tratamentul este recomandat în mod special copiilor, care sunt foarte receptivi la preparatele obţinute din ţesuturile vegetale tinere.
Lipsa poftei de mâncare
Înainte de fiecare masă, se bea o jumătate de pahar de sirop de brad cu miere, diluat cu apă. Luat cu 10-15 minute înainte de masă, acest remediu are efecte excelente de stimulare a digestiei.
Gastroenterită
Se înmoaie o bucăţică de pâine într-o linguriţă de tinctură de muguri de brad şi se înghite pe stomacul gol. Se iau 4 doze zilnic, tratamentul durând minimum 12 zile. Tinctura de muguri de brad preparată după metoda de mai sus are efecte antiinflamatoare, antiinfecţioase şi cicatrizante, conform www.alegesanatos.ro.
Cum prepari siropul de brad
Se spală foarte bine 1 kg de muguri. Se adaugă 2,5 litri de apă rece şi se pune la fiert 20-25 minute. Se răceşte şi apoi se strecoară şi se presează bine pentru a stoarce tot lichidul. Lichidul obţinut se lasă câteva ore la decantat, apoi se strecoară din nou. După decantare, lichidul se amestecă cu zahăr în proporţie de 1 la 1 (la 1 litru de lichid se pune 1 kilogram de zahăr). Se pune din nou la fiert până când scade şi începe să aibă consistenţa specifică unui sirop. Se toarnă în sticle de culoare închisă, însă nu se umple recipientul. Trebuie adăugat un deget, două, de alcool (vodcă sau rom). Se sigilează bine sticlele şi se lasă până a doua zi.