Şapte aliaţi contra colesterolului "rău"

Ultima actualizare:

Persoanele a căror alimentaţie cuprinde mai degrabă cereale integrale, fructe şi legume nu au probleme cu colesterolul, arată studiile. Află din noul număr al revistei Click!pentru femei ce alimente ar trebui să incluzi în meniul tău dacă te confrunţi cu un nivel crescut al colesterolului „rău“.

Legumele, „carne vegetală“. Mănâncă porumb dulce, ceapă, usturoi, fasole verde, fasole uscată şi mazăre. Acestea conţin fibre care favorizează tranzitul intestinal şi împiedică creşterea nivelului colesterolului. S-a demonstrat, de asemenea, că morcovii consumaţi zilnic pot reduce colesterolul cu densitate scăzută (LDL) din sânge.

Pâinea bogată în fibre. Este de preferat pâinea integrală, cea de secară sau pâinea cu multicereale. Secara, de exemplu, conţine aproape de trei ori mai multe fibre solubile decât grâul, contribuind la reglarea nivelului de colesterol. Atenţie, pâinea de secară din comerţ poate fi făcută de fapt dintr-un amestec de făină de secară rafinată şi de grâu. Deci, verifică eticheta şi greutatea, adevărata pâine de secară este grea şi densă. 

Terci de ovăz la micul dejun. Încearcă variante de terci de ovăz. Acesta este cunoscut pentru că scade nivelul colesterolului „rău“  datorită fibrelor solubile din compoziţia lui. 

Grăsimile bune din uleiuri. Consumă ulei de măsline, de rapiţă, de şofrănel, de floarea -soarelui sau ulei de soia. Grăsimile bune favorizează sănătatea inimii. De exemplu, înlocuind un burger cu brânză  şi cu carne, cu salate în care ai pus unul dintre aceste uleiuri, poţi reduce nivelul colesterolului rău (LDL) fără a-l modifica pe cel al colesterolului bun (HDL).

Fructe proaspete zilnic. Alege portocalele, merele, perele, bananele şi fructele uscate, precum caisele, smochinele şi prunele. Conţinutul lor ridicat de fibre va scădea nivelul colesterolului „rău“.

Nucile şi seminţele, altă sursă de grăsimi bune. Mănâncă zilnic migdale, nuci, arahide, seminţe, cum sunt cele de susan şi cele de floarea-soarelui. Câteva mâini de nuci în fiecare săptămână sunt suficiente pentru a reduce riscul de boli de inimă cu 25%.

Peşti cu conţinut mare de Omega 3. Două–trei porţii de somon, de sardine şi de alţi peşti de apă rece pe săptămână au fost asociate cu o reducere a atacurilor de cord şi a celor cerebrale, datorită acizilor graşi Omega - 3. Pe lângă scăderea nivelului de colesterol, aceştia împiedică formarea cheagurilor de sânge. 

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net