Condiment delicios folosit în supe, preparate din carne și chiar în latte-uri, pericol pentru sănătate. Poate conduce la boli de ficat
Este un condiment despre care se vorbește mult și pe care poate că și noi îl folosim destul de des. Însă, el are și anumite efecte secundare negative, care ne pot cauza probleme serioase atunci când îl consumăm în exces. Din acest motiv, este important să știm precis la ce riscuri ne expunem atunci când consumăm turmeric.

Acest condiment este unul folosit de mii de ani, iar gustul pe care îl oferă preparatelor este favoritul multora dintre noi. Însă, pe lângă gustul lui atât de bun, turmericul are și numeroase efecte benefice pentru organism. El este un condiment care nu numai că oferă mâncării un gust bun, dar poate fi util și organismului nostru. Însă, el are și unele efecte secundare negative, pe care trebuie să le știm!
Mai precis, un studiu din 2022, publicat în American Journal of Medicine, sugerează că ar exista o legătură între bolile de ficat și consumul constant de turmeric. Experții au identificat 16 cazuri în care ficatul a fost afectat de acest condiment, în perioada dintre 2011 și 2022. Însă, încă mai este nevoie de alte cercetări, pentru a stabili precis efectele turmericului asupra ficatului.
Este un condiment popular de-a lungul lumii
Mai aproape de noi, în regiunea Toscana din centrul Italiei, au existat cazuri de boli de ficat apărute în urma consumului de turmeric. Cu toate acestea, astfel de cazuri rămân foarte rare, iar medicii încă studiază care sunt efectele pe care turmericul chiar le are asupra ficatului, sau dacă chiar are vreun efect negativ.
În plus, introducerea acestui condiment în dieta noastră poate avea mai multe efecte benefice pentru sănătatea noastră! Mai precis, turmericul poate reduce riscul apariției unor boli grave, cum ar fi Alzheimer, Parkinson, dar și cancer.
Are numeroase proprietăți benefice pentru organism
De asemenea, un alt detaliu fascinant în legătură cu acest condiment este faptul că el poate ajuta la regenerarea pielii, atunci când este consumat regulat. El este un antiinflamator și antioxidant puternic, motiv pentru care mulți experți ne spun să îl introducem în dietă.
În plus, el ar fi util și pentru reducerea disconfortului abdominal! Iar, nu în ultimul rând, dincolo de aceste efecte, el oferă și un gust mult mai special preparatelor noastre, fiind o alegere perfectă în bucătărie!