Sauna cu infraroşu, ideală pentru cei ce nu suportă căldura

Ultima actualizare:

    Şi la sauna cu  infraroşu  transpiri, însă  fără să simţi  vreun disconfort
Şi la sauna cu infraroşu transpiri, însă fără să simţi vreun disconfort

Sauna are o tradiţie de sute de ani şi e foarte apreciată pentru beneficiile ei asupra sănătăţii. Ne ajută să eliminăm mai repede toxinele din organism, curăţă şi tonifiază pielea, întăreşte imunitatea, relaxează, tratează durerile musculare şi articulare. Există trei tipuri de saună: umedă, uscată şi cu infraroşu. Aceasta din urmă ar fi cea mai eficientă şi cel mai uşor de suportat.

Cum funcţionează

Potrivit medicului Andrei Macrin, specialist în medicină generală, psihoterapie şi medicină cuantică la Quantica720, acest tip de saună foloseşte becuri şi radiatoare care emit radiaţii (raze) infraroşii. Ele nu încălzesc aerul din încăpere, ci doar corpul. “Într-o saună cu infraroşu, temperatura nu depăşeşte 60 de grade Celsius, spre deosebire de saunele tradiţionale, unde se ating temperaturi de 80-100 de grade, greu de suportat pentru unele persoane. Aici este evitat disconfortul termic, iar senzaţia de relaxare şi de uşoară încălzire se menţin pe tot parcursul tratamentului. Astfel, efectele sunt directe şi se simt în profunzime, nu sunt doar o consecinţă a supraîncălzirii organismului”, explică specialistul. O şedinţă durează 15-30 de minute, poate fi combinată cu muzică terapeutică sau cu meditaţie, aromaterapie etc.

Beneficii

Principalul beneficiu al saunei cu infraroşu este detoxifierea şi stimularea metabolismului celular. “Sunt eliminate cu succes substanţe nocive, precum acidul lactic, excesul de sodiu, colesterolul sau nicotina. De asemenea, terapia are efecte antialgice, analgezice şi antiinflamatorii, fiind recomandată în tratarea durerilor musculare şi articulare, în fibromialgie sau reumatism. De asemenea, e potenţat sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, e îmbunătăţită textura pielii, redându-i elasticitatea şi hidratarea, tratând iritaţii şi acnee. În plus, la o şedinţă de 20-30 de minute se pierd între 400 şi 900 de calorii, ceea ce ajută semnificativ la scăderea greutăţii”, explică medicul Andrei Macrin. Contraindicaţiile sunt minore. Nu e recomandată femeilor însărcinate, iar persoanele cu hipertensiune şi boli cardiovasculare să aibă acordul medicului.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net