Talpa-gâştei, sedativul fără reţetă

Ultima actualizare:

    Talpa-gâştei acţionează ca antidepresiv și este un calmant cardiac foarte eficient.www.clicksanatate.ro
Talpa-gâştei acţionează ca antidepresiv și este un calmant cardiac foarte eficient.www.clicksanatate.ro

Dincolo de admiraţia pe care o poate stârni, talpa-gâştei, plantă cunoscută în popor ca somnişor, iarba de dat ori talpa-lupului, este de ajutor în alinarea mai multor afecţiuni.

Preparatele din frunzele plantei sunt puternice sedative naturale, cicatrizante eficiente şi chiar remedii în caz de boli cardiovasculare sau tulburări hormonale. În timp ce la noi în ţară, talpa-gâştei se folosea pentru vindecarea rănilor, grecii antici o considerau leac pentru inimile bolnave, iar chinezii o plantă a longevităţii. Medicina modernă a plasat-o în rândul plantelor cu efecte benefice, mai ales, în cazul tulburărilor nervoase ori a hipertensiunii arteriale. Un compus cu acţiune benefică este leonurina, un compus care acţionează ca sedativ.

Bun calmant cardiac

Talpa-gâştei acţionează ca antidepresiv, această plantă este un calmant cardiac foarte eficient. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, prepară o infuzie din 15 g de plantă la 200 ml de apă clocotită şi ia 3-4 linguri pe zi.

Talpa-gâştei se poate folosi şi sub formă de tinctură, pe care o prepari din 20 g de plantă la 100 g de alcool de 70°, pe care îl laşi la macerat 7-8 zile. Ia 20-40 picături, de 2-3 ori pe zi, într-o cură de o lună de zile.

De ajutor în hipertensiune şi aritmii

Pune 2 linguri de plantă la macerat în 200 ml de alcool alimentar sau rachiu. Lasă 2 săptămâni într-un loc mai călduţ, timp în care agiţi recipientul din când în când. La final, filtrează. Ia câte 20 de picături de 2-3 ori pe zi pentru scăderea tensiunii arteriale. În caz de astm bronşic, ia câte 1 linguriţă din această tinctură de 3-4 ori pe zi. Cura trebuie să dureze o lună sau până la încetarea acceselor provocate de boală.

Hipertensiunea arterială mai poate fi tratată şi cu sirop din frunze de talpa-gâştei. Prepară-l dintr-un litru de infuzie concentrată (9 linguriţe de plantă la 1 litru de apă). După 10 minute de infuzare, strecoară ceaiul şi adaugă 700 g de zahăr. Lasă să fiarbă până se îngroaşă. Adaugă zeama de la o lămâie şi mai fierbe siropul încă 3-4 minute. Păstrează-l în sticle de culoare închisă. Pune câte 2 linguriţe de sirop la 1 cană de ceai. Bea dimineaţa şi seara, înainte de culcare.

Dacă suferi de cardiopatie ischemică, pune la infuzat în 2 căni cu apă fiartă 2 linguriţe cu frunze de talpa-gâştei. Lasă 10-15 minute, filtrează şi consumă după ce se răceşte. Bea o cană pe zi, dimineaţa.

Aritmiile pot fi tratate şi cu pulbere de talpa-gâştei, din care iei jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi.

Descoperă pe clicksanatate.ro cum să folosești talpa-gâștei în tulburările tiroidiene!

Tinctura de mărar previne bolile digetive

5 alimente care te pot deranja la stomac

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte profimedia 0950220050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Salam de Sibiu FOTO Shutterstock
viză SUA
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
catedrala malta cavaleri  jpg
image png
orasul circular hamadan jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net