Leonardo DiCaprio îşi face staţiune de 1,26 miliarde $
După ce a jucat în filmul “Lupul de pe Wall Street”, Leo DiCaprio a prins gustul afacerilor. Îşi transformă propria insulă din Belize într-o staţiune 100% ecologică. O vilă aici costă 15 milioane de dolari.
Când şi-a cumpărat insula Blackadore Caye, în 2005, cu 1,75 de milioane de dolari, Leo DiCaprio se gândea să îşi facă aici un palat unde să se retragă atunci când vrea să fie singur. În 2015, însă, după ce a strâns o avere de 220 de milioane de dolari, Leo vrea să facă profit.
A negociat cu o firmă deconstrucţii din New York şi a pus la cale un proiect unic la nivel mondial. Vrea să facă pe insula care are o suprafaţă de 420.900 de metri pătraţi o staţiune de lux cu 68 de vile de 15 milioane de dolari fiecare şi 48 de case de vacanţă a câte 5 milioane de dolari fiecare. Pentru ca proiectul să fie 100% ecologic, DiCaprio a prevăzut în largul coastei amenajarea unor recifuri artificiale de corali, crescătorii de peşti şi chiar zone amenajate pentru a creşte alge şi plancton. Energia folosită pe insulă va fi 100% ecologică şi ea. Sursa de bază care produce energie va fi constituită dintr-o reţea mixtă de panouri solare şi instalaţii eoliene, dar Leo ia în considerare şi amenajarea unor hidrocentrale eco. Actorul speră ca până în 2018 să dea în folosinţă staţiunea. Profitul este garantat având în vedere că în cea mai apropiată staţiune preţul unei nopţi de cazare este de 2.000 $ pe noapte. Gurile rele spun că DiCaprio a fost sfătuit să investească aici chiar de amicul său Jeff Gram, care deţine staţiunea Cayo Espanto Island. Pe lângă profitul inevitabil pe care i-l va aduce investiţia, DiCaprio vrea să transforme insula într-o rezervaţie naturală pentru speciile protejate de peşti.
Click! SPUNE:
Cel mai apropiat oraş de insula lui DiCaprio este San Pedro, care se află la 15 minute de mers cu şalupa. Insula Blackadore Caye este nepopulată şi a fost supusă în repetate rânduri defrişărilor abuzive, eroziunii malurilor şi este ţinta predilectă a pescarilor care au distrus fauna şi flora marină din largul coastei.