Un meniu demn de o regină. Ce mănâncă şi ce bea Elisabeta a-II-a
Elisabeta a-II-a nu este o gurmandă. Mănâncă pentru a trăi, susţine Darren McGrady, fost chef în bucătăriile regale.
De două ori pe săptămână, bucătarul şef al casei regale, Mark Flanagan, îi oferă sugestii legate de meniu, pe care Elisabeta a-II-a le aprobă sau nu, potrivit The Telegraph.
“Când ia cina singură”, spune el, “este foarte disciplinată. Fără amidon este regula", completează McGrady.
La micul dejun, regina preferă cereale de la Tupperware, pentru că, spune ea, le păstrează mereu proaspete, şi fructe. Ocazional, alege pâine prăjită şi marmeladă de la Wilkin & Sons sau ouă jumări cu somon afumat şi trufe.
Înainte de prânz se relaxează cu un gin
Înainte de prânz, se relaxează cu un gin şi Dubonnet (un vin dulce) cu o felie de lămâie şi multă gheaţă, scrie gustarte.ro.
Prânzul este simplu: peşte la grătar cu legume, spanac sau dovlecei, potrivit lui Darren McGrady. Sau pui la grătar cu salată.
În fiecare zi, ia ceaiul de după amiază. Îi este servit cu sandvişuri cu castravete, somon afumat, ou şi maioneză sau şuncă şi muştar ori brioşe cu gem de zmeură.
La cină mănâncă fillet de vită sau carne de vânat
La cină, regina mănâncă fillet de vită sau carne de vânat ori fazan, de asemenea, somon de la fermele din Sandringham şi Balmoral. Carnea este transformată într-o friptură Gaelic şi servită cu sos de ciuperci, smântână şi whisky.
La desertul de seară, Elisabeta preferă căpşunile din Balmoral sau piersicile dulci şi albe de la castelul Windsor, mousse de ciocolată sau tort ganache.