MasterCheful te serveşte la masă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te aşezi la masă şi, în câteva clipe, un chelner îţi aduce meniul. Aşa se întâmplă lucrurile, în mod firesc, într-un restaurant. Nu şi la „Autographe". Aici bucătarul vine direct la masa ta, te întreabă ce ingrediente preferi, apoi îţi va aduce o mâncare... surpriză.

S-a inventat restaurantul în care intri, dar nu ştii nici ce vei mânca, nici cât te va costa. Situat în buricul Capitalei, „Autographe" e locul unde eşti servit la masă chiar de bucătari. Şi nu de oricine, ci de doi dintre cei mai îndrăgiţi participanţi ai primului sezon „MasterChef" (PRO TV). În decembrie, Dexter şi D'Artagnan au deschis acest restaurant. Reporterii Click!, „mascaţi" în clienţi de rând, au trecut pragul „Autographe".

simeon stalpnicul png

În aparenţă, locul în care cei doi masterchefi şi-au început activitatea nu are nimic deosebit. O dată aşezat la masă, însă, realitatea este alta. Un chelner îşi face apariţia şi te anunţă că nu are un meniu. „După ce comandaţi de băut, la masă va veni chiar bucătarul, să vă spună ce puteţi servi". Zis şi făcut. În câteva clipe, puţin emoţionat, apare Dexter. „Conceptul restaurantului nostru este diferit. În fiecare dimineaţă mergem la piaţă, luăm doar ce e proaspăt, le spunem clienţilor ingredientele, ei îşi aleg şi mâncarea pe care o servim este un autograf. Niciodată ce gătim astăzi nu repetăm în altă zi", ne-a spus mastercheful.

simeon stalpnicul png

La „Autographe", Bogdan şi Alexandru lucrează o zi cu o zi. Sunt asociaţi, dar mai au un partener de afaceri. „Ideea de a deschide restaurantul ne-a fost propusă într-o perioadă în care simţeam amândoi că este nevoie să trecem la alt level. Din acel moment, ne-am implicat în tot ceea ce înseamnă conceptul «Autographe». Meniul l-am pregătit şi gândit în câteva zile. Au fost cele mai intense din acea perioadă, pentru că am vrut să aducem ceva deosebit, inedit şi sperăm că am reuşit", a mărturisit, pentru Click!, Dexter.

La masă ne-au fost servite, din  partea casei, aperitive cu mousse de castane, brânză făcută în casă şi icre de somon...

simeon stalpnicul png

...midii cu sos de vin alb

simeon stalpnicul png

... şi Dorada în foaie de copt şi mousse de dovlecei

simeon stalpnicul png

Au făcut furori la ProTv

Dexter sau Bogdan Alexandrescu are 24 de ani, este originar din Gherla (jud. Cluj) şi a participat la primul sezon „MatserChef" (PRO TV), unde a ajuns până în finală. D'Artagnan sau Alex Petricean are 25 de ani şi şi-a descoperit pasiunea pentru gătit în Belgia. Şi el a participat la primul sezon „MasterChef" (PRO TV), unde a ajuns tot până în finală.

4 persoane mănâncă pe săturate cu 300 de lei

Chiar dacă nu există un meniu tipărit cu toate felurile de mâncare, „Autographe" nu este un restaurant foarte scump. O notă de plată pentru o masă de patru persoane, cu un fel principal de mâncare, desert, şi câte două băuturi de persoană se ridică la 300 de lei. O bere costă 10 lei, o porţie din carne de pui e 23 de lei, o limonadă e 11 lei, un desert e între 14 şi 16 lei, un pahar de vin e 17 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
cai sat jpg
555 (19) jpg
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
Cinci poveşti mai puţin cunoscute despre Bucureştiul de altădată jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net