Narcis Iustin Ianău şi-a compus singur melodia pentru Eurovision
Cu siguranţă azi, la aniversarea majoratului, Narcis Iustin Ianău are o singură dorinţă: să treacă de semifinala concursului Eurovision.
Vezi aici cele mai importante momente ale primei semifinale!
Narcis Iustin Ianău împlineşte 18 ani, iar visul lui cel mai mare vă imaginaţi care este: să se califice în finala competiţiei, programată tot la TVR, la 9 martie.
Narcis provine dintr-o familie modestă din Bacău, dar talentul său unic l-a înnobilat. Tânărul a impresionat prima dată naţiunea după ce a participat, în 2010, la „Românii au talent" (PRO TV), unde s-a situat pe locul al doilea în finală.
Anul acesta are un alt ţel, să obţină un loc cât mai sus la Eurovision, iar pentru acest obiectiv adolescentul a compus o piesă specială, „Seven". „Am abandonat puţin stilul de operă şi am adoptat un alt stil, specific Eurovisionului. Am renunţat la timpul meu liber, nu am mai avut timp de ieşiri cu prietena mea, Mădălina, şi am trecut mai rar pe la şcoală în această perioadă. Le mulţumesc profesorilor pentru înţelegere şi îmi doresc ca de ziua mea să mi se îndeplinească visul, acela de a trece mai departe", a mărturisit, pentru Click!, Narcis Iustin Ianău.
Elena Cârstea a venit din America special pentru Eurovision
Elena Cârstea a revenit în România după trei ani de stat în America. Scopul vizitei a fost să-şi revadă părinţii, dar mai ales să participe la concursul Eurovision. Cristi Faur, bunul ei prieten, i-a compus imediat piesa „Spinning", o compoziţie în limba engleză care reflectă mult viaţa artistei şi cu care a trecut de preselecţii. Deşi a răcit puternic după revenirea în ţară, Elena a reuşit să interpreteze excepţional, iar acum se gândeşte doar la bătălia cea mare din Malmö, Suedia.
Alin Văduva participă datorită fanilor
Este un concurent de temut, iar palmaresul său format din 50 de premii obţinute la festivaluri şi alte concursuri naţionale, este grăitor pentru talentul lui. Alin Văduva, artistul în vârstă de 27 de ani, s-a făcut cunoscut datorită participării la festivalul Cerbul de Aur în 2008, şi datorită participării la concursul X Factor, unde a ocupat locul doi.
El s-a înscris în concurs cu piesa „Storyline" pentru care a colaborat cu o echipă de profesionişti. "Am hotărât să particip anul acesta la Eurovision datorită feedback-ului pozitiv primit din partea fanilor pentru piesa „Storyline" sau „Poveste", a spus Alin.
Andrei Leonte vrea să marcheze o altă victorie din cariera sa
Şi-a trecut în lista succeselor „X-Factor", fiind primul câştigător al concursului de interpretare, iar acum se gândeşte să înhaţe un loc fruntaş la Eurovision. Andrei Leonte s-a înscris în competiţie cu 3 piese, în final hotărând doar pentru „Paralyzed". Melodia a fost produsă de Roton Music, muzica a compus-o o echipă internaţională formată din Mike Eriksson, Johnny Sanchez, Michael James Down, iar textul a fost scris de Jonas Thander şi Mike Eriksson.
Show-ul pe care-l va avea Andrei promite că va fi unul original: „Voi încerca să fac ceva un pic diferit, să aduc ineditul. Voi avea câţiva dansatori care vor completa spectacolul. Dar, cu toate că la Eurovision se cere ceva spectaculos, prestaţia mea va fi mai simplă. Ca artist, nu cred că e O.K. să atragi atenţia prin imagine şi să scoţi asta în faţă, în detrimentul muzicii", a spus solistul.
Zuralia Orchestra a compus piesa în doar câteva zile
Este cea mai voluminoasă trupă având în componenţă 12 muzicieni experimentaţi care combină trompetele cu tuba, vioara, darbuka, acordeonul, clarinetul şi vocile celor 3 solişti. The Zuralia şi Orchestra a fost înfiinţată în 2011 şi interpretează sub îndrumarea lui Aurel Mirea un gen de muzică fusion ce combină folclorul românesc şi muzica autentică gipsy cu jazz, reggae, latino sau muzică orientală.
Trupa s-a înscris în concurs cu o melodie vivace, „Sukar Transylvania", a cărei muzică şi text au fost compuse de Aurel Mirea. „Piesa «Sukar Transylvania» vorbeşte despre Transilvania, despre bucurie, obiceiuri frumoase şi ospitalitate.
Ea a fost scrisă plecând de la admiraţia lui Aurel Mirea, liderul orchestrei şi compozitorul piesei, pentru folclorul acestei zone. A fost compusă în doar câteva zile şi fiind ultima piesă a orchestrei, am decis să fie şi cea înscrisă în concurs", au declarat ei pentru Best Music. Membrii formaţiei au colaborat cu mari artişti de talie internaţională (putem menţiona aici şi deschiderea concertelor lui Goran Bregovic de la Cluj şi Târgu Mureş de anul trecut şi anterior, concertul cu Boban & Marko Markovic).
Diana Matei cântă de toate
Se poate lăuda că Demis Roussos şi-a exprimat dorinţa de a înregistra un album cu ea. Diana Matei (30 de ani) a intrat în selecţia naţională pentru Eurovision cu melodia compusă alături de Gabriel Alexandrau, „Ma Ma He". „Nu am constrângeri în muzică. Pot să cânt modernă, cover-uri, jazz, dar şi muzică lăutărească autentică şi folclor. Pe scurt numai muzică bună, pentru că, vorba aceea, îmi dă mâna", spune Diana Matei.
Ovidiu Anton, a treia încercare la Eurovision
Şi Ovidiu Anton şi-a compus singur melodia „Run Away With Me", cu care a intrat în competiţie. E prieten cu scena de când avea 6 ani. A studiat chitara şi pianul, la şcoala de muzică. Din dorinţa de a compune şi a interpreta muzică rock, în 1998 a înfiinţat trupa Carpe Diem, alături de care a concertat în ţară şi străinătate, până în 2002.
În 2003, a câştigat locul 2 la secţiunea interpretare de la Festivalul Mamaia, cu o piesă proprie, iar între 2004 -2006 a fost şef de promoţie al Şcolii Vedetelor ediţia, a 2-a. În 2005 a reprezentat România la Cerbul de Aur, între 2008 şi 2012 a fost solistul trupei Pasager, alături de care a participat la Selecţia Naţionala Eurovision în 2010. Anul trecut a părăsit grupul Pasager, împreună cu chitaristul Călin Grigoriu, şi a participat din nou la Selecţia Naţională Eurovision, tot cu o piesă proprie, „I Walk Alone".
Şi ei participă în semifinala Eurovision
Leticia. S-a născut în Ţara Haţegului şi a urcat pe scenă la vârsta de 3 ani. A participat la Selecţia Naţională Eurovision 2011, clasându-se pe locul al 5-lea. Acum concurează cu melodia „We Are One".Mosquito. Florin-Silviu Iordache (24 de ani) şi trupa sa formează Mosquito. Cântă de la 14 ani. A colaborat cu trupele Krypton şi Direcţia 5. Concurează cu melodia „Feel The Same".Al Mike feat. Renée Santana. Al Mike, adică Mihai Alexandru, a adus-o în România pe nepoata celebrului chitarist Carlos Santana, Renée (23 de ani). Cei doi concurează cu melodia „What Is Love".9 Gardens. Formaţia a fost infiinţată în 2007, în Elveţia. Cary Shields (voce), Dan Secheli (tobe), Florin Ştefan (chitară) şi Radu Iaszberenyi (bass şi voce) concurează cu melodia „All For Naught".ABCD. Cristina, cunoscută publicului ca fiind vocea Impact timp de 12 ani, e şi producător muzical. La Eurovision 2013 se lansează în formula ABCD, alături de care va cânta „Final de război".Cristian Prăjescu. La cei 16 ani, Cristian Prăjescu e supranumit „Bryan Adams al României" şi are deja în palmares trofee importante. Concurează cu melodia „The Best Thing In Life Is To Love".JuL. Pe numele real Georgiana Moraru, JuL a studiat canto, muzică uşoară în Galaţi. În 2010 se alătură trupei HI-Q pentru o perioadă de aproximativ un an. Va cânta în concurs piesa „Wake Me Up".Phaser. Trupa există de şase ani. Stilul adoptat este pop-rock,cu influenţe electronice. Melodia interpretată de Phaser e singura în limba franceză din concurs, „Pour toi et pour moi".