Andreea Marin, acuzată de implicare în lovitura de stat din Turcia
Acuzaţii absolut uluitoare la adresa Andreei Marin. Mai mulţi oameni de afaceri din România au emis un punct de vedere în care vedeta TVR alături de mai mulţi jurnalişti români ar fi fost plătiţi ca să denigreze regimul Erdogan.
La un eveniment organizat marţi de către mai multe organizații ale afaceriștilor turci din România și de Camera de Comerț Turco-Română, un lider al comunităţii turce a afirmat că mai mulţi jurnalişti români au fost cumpărați de dușmanii președintelui Erdogan pentru a le susține cauza și a vorbi de rău regimul de la Ankara. În cadrul discursului acuzator a fost menţionat şi numele Televiziunii Publice.
“Există o extensie a acestei grupări în România (n.r. organizaţia clericului Gulen). Eu respect întotdeauna presa românească, care este o presă liberă, dar, uneori, unii oameni au fost urcaţi în autobuze şi duşi în Istanbul. S-au făcut cadouri. La televiziunea română se constată că oameni care au fost invitaţi în Turcia încearcă să facă cunoscută Turcia ca şi cum ar fi o ţară nedemocratică. Această ţară are un preşedinte ales cu 51% din voturi, care nu poate fi numit dictator”, a declarat un lider al oamenilor de afaceri turci din România.Deși afaceriștii nu au făcut nominalizări, este mai mult decât evident că se referă la un eveniment de acum trei ani, când un grup de 31 de ziariști, între care Andreea Marin, Robert Turcescu, Cristina Herea, Sorin Duțoiu ori Roxana Iliescu au fost plimbați prin Turcia în cadrul unui proiect susținut de International School of Bucharest (ISB), școală de prestigiu unde învață fiica Andreei Marin.Problema este că ISB face parte din ”Lumina instituții de învățămînt”, celebra rețea susținută de Fatulleh Gulen, marele oponent al regimului Erdogan, a cărui extrădare e cerută, după așa zisul puci de vineri, de către regimul de la Ankara.Între activitățile din Turcia la care jurnaliştii români au luat parte s-a numărat o vizită la redacția cotidianului de opoziție Zaman, ostil președintelui Erdogan, până recent, când redactorul-șef a fost arestat, iar linia editorială schimbată în favoarea șefului statului.