Cum arată mormântul lui Adrian Păunescu la 14 ani de la moartea lui?! Fiul său Andrei, în lacrimi la cimitir! „Tata e singur, nu e în linie cu nimeni la Bellu”

Ultima actualizare:

Zilele acestea, s-au împlinit 14 ani de la moartea regretatului poet Adrian Păunescu. Fiul său, Andrei, care duce mai departe Cenaclul Flacăra, a mers la Cimitirul Bellu să-și comemoreze tatăl. 

Au trecut 14 ani de la moartea lui Adrian Păunescu, dar fiul său, Andrei, continuă să îi mențină memoria vie, prin fenomenul Cenaclul Flacăra, o creație a regretatului său tată.

Andrei, fiul lui Adrian Păunescu a mers la cimitir, la 14 ani de la moartea tatălui său: „Aceeași lumină…”

Pe 5 noiembrie, chiar în ziua în care în urmă cu 14 ani tatăl său se stingea din viață, Andrei Păunescu a mers împreună cu fiica lui, Adriana, la Cimitirul Bellu, locul unde marele poet își doarme somnul de veci. 

Cei doi s-au recules la mormânt și au aprins o lumânare în memoria celui care a fost Adrian Păunescu.

„5 noiembrie 2024. În Cimitirul Bellu, după 14 ani, e aceeași lumină uluitoare care a fost și la înmormântarea lui ADRIAN PĂUNESCU, părintele nostru, pe care l-am lăsat aici pe 7 noiembrie 2010. De fapt, el ne-a lăsat aici. Îmi spunea, ne spunea că iubește cel mai mult ROMÂNIA, CENACLUL FLACĂRA și FEMEIA.  

De România s-a ocupat într-un fel aproape personal, unic, total, care-l face de neuitat, lăsându-ne să încercăm măcar s-o păstrăm pe hartă. Pe Femeie a considerat-o o icoană făcătoare de minuni, iubind-o toată viața, dureros de sincer, și pentru Ea, și pentru El.

Cenaclul l-a creat și ni l-a lăsat să ne ocupăm de el, nu ca de o candelă, ci ca de o Flacără vie. Păstrăm această lumină ca pe o moștenire neprețuită. Andrei Păunescu și Adriana Păunescu”, a fost mesajul postat de fiul marelui poet, pe pagina lui de socializare, unde încearcă să mențină încă vie amintirea tatălui său. 

Mormântul lui Adrian Păunescu de la Cimitirul Bellu intră în bordura aleii: „E singur, cum a fost toată viața”

Fiul poetului a postat și o serie de fotografii emoționante de la mormântul tatălui său din Cimitirul Bellu, care este unul îngrijit și plin de flori. 

Chiar în spatele lui, își dorm somnul de veci nume de primă mărime ale culturii românești, precum: Marin Preda, Nichita Stănescu sau Eugen Barbu.

„Tata e singur, nu e în linie cu nimeni la Bellu, e ieșit din simetrie, cum a fost toată viața, mormântul lui intrând puțin în bordura aleii. Acest loc i-l datorăm în primul rând lui Marius Tucă, el făcând, în dimineața de 5 noiembrie 2010, mai mult decât ne puteam imagina, pentru ca tatăl nostru, Adrian Păunescu, să primească un spațiu acolo unde nu mai erau spații, lângă alți titani. 

În rândul din spatele lui stau, printre alții, Marin Preda, Nichita Stănescu, Eugen Barbu... Privind și mai în urmă, puteți vedea rândul în care sunt aliniați Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, George Coșbuc, George Călinescu, Mihai Ralea, Mihail Sadoveanu... Ce Panteon!”, a dezvăluit Andrei Păunescu. 

Spectacol al Cenaclului Flacăra, la Sala Palatului 

Cu acest prilej, Andrei Păunescu a anunțat că multe dintre poeziile lui Adrian Păunescu vor fi cântate sâmbătă, 9 noiembrie 2024, la Sala Palatului, acolo unde Cenaclul Flacăra va susține un concert în cadrul Galei FOLK BUN.

Adrian Păunescu  a murit la 67 de ani 

Adrian Păunescu s-a stins din viață pe 5 noiembrie 2010, la București, la vârsta de 67 de ani. Adrian Păunescu s-a născut la data de 20 iulie 1943, în comuna Copăceni, raionul Sîngerei, Moldova. A fost critic literar, eseist, director de reviste, poet, publicist, textier, scriitor, traducător și politician român.

Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet. A debutat în anul 1960 și a fost unul dintre cei mai prolifici autori români ai perioadei — și ca organizator al Cenaclului Flacăra, întrunire muzical-culturală desfășurată periodic în anii 1973–1985, de regulă în orașele mari ale României, unde artiștii promovați de poet prezentau lucrări muzicale și literare în fața unui public numeros. 

În cadrul cenaclului său, Adrian Păunescu a încurajat cultura de masă îndrăgită de publicul tânăr. A fost tolerat, însă, până la un punct de puterea comunistă care l-a închis în cele din urmă. 

După moartea sa, la 67 de ani, au ieșit la iveală amănunte din viața personală a poetului. Fiul său, Andrei Păunescu a fost cel care a făcut dezvăluiri despre celebrii săi părinţi, poeta Constanța Buzea și Adrian Păunescu. Constanţa Buzea a fost prima soţie a lui poetului, cu care acesta a avut doi copii, pe Ioana şi pe Andrei. Între cei doi a fost o dragoste cu năbădăi şi au decis să se căsătorească, în 1961. La acel moment, ea avea 20 de ani, iar el 18 ani, fiind proaspăt sosit în Capitală. Infidelitățile soţului său au dus, printre altele, la destrămarea mariajului.

 „A fost o dragoste mare, dar nu au ştiut că nu o să se potrivească niciodată. Au stat căsătoriţi până în 1977, când s-a dat sentinţa definitivă pentru divorţ”, a povestit Andrei Păunescu, fiul celor doi poeţi, la emisiunea „Doamne de poveste”.

Procesul de divorţ a durat trei ani. Andrei a rămas cu tatăl său, iar sora lui, Ioana, a fost încredinţată mamei.

Adrian Păunescu s-a recăsătorit în 1990 cu Carmen Păunescu, cea care i-a rămas alături poetului până în ultima clipă a vieții. În 2010, la moartea lui Adrian Păunescu, poeta Constanţa Buzea nu a luat parte la ceremonia de înhumare de la cimitirul Bellu. Ioana Păunescu, fiica ei, care a îngrijit-o în ultimii ani, a murit răpusă de cancer la doar 44 de ani.

Alegeri parlamentare 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, Prințul William, Prințul Harry  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Banner Gheorghe Turda
sorin bontea instagram jpg
banner adda png
lily collins profimedia jpg
Banner Romanița Iovan
Banner Constantin Enceanu
cub ioana ginghină animat gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net