Andrei P─âunescu, ├«n r─âzboi cu Vasile ┼×eicaru. ├Äl acuz─â c─â a furat o pies─â a lui Adrian P─âunescu

19 ianuarie 2022

Andrei P─âunescu ├«l acuz─â pe Vasile ┼×eicaru c─â ar fi declarat c─â o pies─â a lui Adrian P─âunescu este al lui. Este vorba despre "Iancu la ┼óebea", melodia simbol a Cenaclului Flac─âra.

andrei paunescu jpg
Andrei P─âunescu foto: Arhiv─â

Andrei P─âunescu a declarat, la Access Direct, c─â piesa "Iancu la ┼óebea", pe care Vasile ┼×eicaru a spus c─â este scris─â de el, apari┼úine de fapt lui Adrian P─âunescu. Fiul lui Adrian P─âunescu a explicat c─â Vasile ┼×eicaru ┼či-a ├«nsu┼čit muzica f─âcut─â de poet ├«n 2015. Conform lui Andrei, Adrian P─âunescu i-a dat piesa s─â o c├ónte el penru c─â poetul nu ┼čtia s─â c├ónte la niciun instrument. 

"Eu nu acuz pe nimeni, vin aici ├«n calitate de om care vrea s─â fac─â dreptate. ├Äntre tata ┼či Vasile ┼×eicaru a fost o rela┼úie tat─â-fiu. Vasile este un artist foarte talentat, dar nu este autorul melodiei "Iancu la ┼óebea". Tata a fost f─âcut mincinos dup─â moarte, c├ónd nu a mai putut r─âspunde. Lucrurile sunt simple, ├«n 6 septembrie 82, tata ├«mpreun─â cu noi, eu avea 13 ani, tata i-a spus lui Vasile s─â ┼úin─â minte piesa asta. Cum tata nu ┼čtia s─â c├ónte la niciun instrument, i-a ├«ncredin┼úat-o lui Vasile. S-a spus c─â Adrian P─âunescu nu compunea muzic─â. Eu am un pachet de discuri cu muzic─â f─âcut─â de tata. Vasile ┼×eicaru nu si-a ├«nsu┼čit-o, i-a dat-o tata s─â o c├ónte. Piesa nu apare pe niciun disc al lui Vasile, apare pe alte discuri. Nu trebuia s─â ├«l atace pe tata, despre care spune c─â l-a ajutat ├«n carier─â", a spus Andrei P─âunescu. 

image
Vasile ┼×eicaru foto: Arhiv─â

Andrei P─âunescu sus┼úine c─â problema a ap─ârut de c├óteva s─âpt─âm├óni ┼či nu vrea altceva dec├ót ca lumea s─â ┼čtie c─â tat─âl lui a compus ┼či muzic─â, lucru pe care mult─â lume ├«n ignor─â. 

image
A┼ča apare piesa, pe unul dintre cd-urile Cenaculului Flac─âra captur─â: Antena 1

├Äntrebat dac─â vrea s─â ├«l dea ├«n judecat─â pe Vasile ┼×eicaru, fiul marelui poet a declarat c─â nu vrea a┼ča ceva. 

"Nu am de g├ónd s─â fac nimic. Vreau s─â reglement─âm situa┼úia. Vasile a c├óntat primul piesa. Vreau s─â nu mai mu┼čte dintr-un om care i-a fost ca un tat─â", a concluzionat Andrei P─âunescu. 

Acte lisp─â de la Uniunea Compozitorilor?

Conform lui Andrei P─âunescu, din actele de la Uniunea Compozitorilor, a disp─ârut declara┼úia conform c─âreia Adrian P─âunescu a scris muzica pentru pies─â. 

"A disp─ârut declra┼úia pentru Iancu la ┼óebea, asta e foarte grav. Pentru asta, care a fost cea mia iubit─â a tat─âlui meu, nu mai exist─â aceast─â declra┼úie. Exist─â o declara┼úie din 2015, nesemnat─â de Adrian P─âunescu. Ori, acest formular trebuia semnat de to┼úi compozitorii. Acest formular este nul sau fals. A┼ča m─â pot duce ┼či eu s─â declar c─â orice pies─â e a mea. Eu nu am probe. Pot s─â v─â spun c─â tata nu a semnat", a mai spus Andrei P─âunescu. 

Ce spune Vasile ┼×eicaru despre piesa "Iancu la ┼óebea"

image
Adrian P─âunescu

Vasile ┼×eicaru a dat o replic─â scurt─â pentru emisiunea Antena 1, spun├ónd c─â piesa e ├«nregistrat─â de el la Uniunea Compozitorilor.

"Dac─â poetul a compus at├ót de multe c├óntece, de ce nu le-a declarat la Uniunea Compozitorilor din Rom├ónia. Eu mi-am declarat piesa la moment acela. Eu ├«mi voi ap─âra c├óntecul. ├Än rest, parole de adormit copiii", a spus Vasile ┼×eicaru, pentru Acces Direct.

stanga
dreapta
andrei paunescu 1 jpg
andrei paunescu 4 jpg
andrei paunescu 3 jpg
andrei paunescu 2 jpg
andrei paunescu 6 JPG
andrei paunescu 7 JPG
banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
Pensionari din România jpg
00032 jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
irina fodor asia express jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
3 helen mirren jpg jpeg
cub nicoleta luciu png
https   tacataca prosport ro wp content uploads 2022 03 raluca podea1 webp
BeFunky collage (6) jpg
banica vicoveanca jpeg
Cub Ilie nastase jpeg