Andrei Păunescu, în război cu Vasile Şeicaru. Îl acuză că a furat o piesă a lui Adrian Păunescu

Ultima actualizare:

Andrei Păunescu îl acuză pe Vasile Şeicaru că ar fi declarat că o piesă a lui Adrian Păunescu este al lui. Este vorba despre "Iancu la Ţebea", melodia simbol a Cenaclului Flacăra.

Andrei Păunescu foto: Arhivă
Andrei Păunescu foto: Arhivă

Andrei Păunescu a declarat, la Access Direct, că piesa "Iancu la Ţebea", pe care Vasile Şeicaru a spus că este scrisă de el, apariţine de fapt lui Adrian Păunescu. Fiul lui Adrian Păunescu a explicat că Vasile Şeicaru şi-a însuşit muzica făcută de poet în 2015. Conform lui Andrei, Adrian Păunescu i-a dat piesa să o cânte el penru că poetul nu ştia să cânte la niciun instrument. 

"Eu nu acuz pe nimeni, vin aici în calitate de om care vrea să facă dreptate. Între tata şi Vasile Şeicaru a fost o relaţie tată-fiu. Vasile este un artist foarte talentat, dar nu este autorul melodiei "Iancu la Ţebea". Tata a fost făcut mincinos după moarte, când nu a mai putut răspunde. Lucrurile sunt simple, în 6 septembrie 82, tata împreună cu noi, eu avea 13 ani, tata i-a spus lui Vasile să ţină minte piesa asta. Cum tata nu ştia să cânte la niciun instrument, i-a încredinţat-o lui Vasile. S-a spus că Adrian Păunescu nu compunea muzică. Eu am un pachet de discuri cu muzică făcută de tata. Vasile Şeicaru nu si-a însuşit-o, i-a dat-o tata să o cânte. Piesa nu apare pe niciun disc al lui Vasile, apare pe alte discuri. Nu trebuia să îl atace pe tata, despre care spune că l-a ajutat în carieră", a spus Andrei Păunescu. 

Vasile Şeicaru foto: Arhivă
Vasile Şeicaru foto: Arhivă

Andrei Păunescu susţine că problema a apărut de câteva săptămâni şi nu vrea altceva decât ca lumea să ştie că tatăl lui a compus şi muzică, lucru pe care multă lume în ignoră. 

Aşa apare piesa, pe unul dintre cd-urile Cenaculului Flacăra captură: Antena 1
Aşa apare piesa, pe unul dintre cd-urile Cenaculului Flacăra captură: Antena 1

Întrebat dacă vrea să îl dea în judecată pe Vasile Şeicaru, fiul marelui poet a declarat că nu vrea aşa ceva. 

"Nu am de gând să fac nimic. Vreau să reglementăm situaţia. Vasile a cântat primul piesa. Vreau să nu mai muşte dintr-un om care i-a fost ca un tată", a concluzionat Andrei Păunescu. 

Acte lispă de la Uniunea Compozitorilor?

Conform lui Andrei Păunescu, din actele de la Uniunea Compozitorilor, a dispărut declaraţia conform căreia Adrian Păunescu a scris muzica pentru piesă. 

"A dispărut declraţia pentru Iancu la Ţebea, asta e foarte grav. Pentru asta, care a fost cea mia iubită a tatălui meu, nu mai există această declraţie. Există o declaraţie din 2015, nesemnată de Adrian Păunescu. Ori, acest formular trebuia semnat de toţi compozitorii. Acest formular este nul sau fals. Aşa mă pot duce şi eu să declar că orice piesă e a mea. Eu nu am probe. Pot să vă spun că tata nu a semnat", a mai spus Andrei Păunescu. 

Ce spune Vasile Şeicaru despre piesa "Iancu la Ţebea"

Adrian Păunescu
Adrian Păunescu

Vasile Şeicaru a dat o replică scurtă pentru emisiunea Antena 1, spunând că piesa e înregistrată de el la Uniunea Compozitorilor.

"Dacă poetul a compus atât de multe cântece, de ce nu le-a declarat la Uniunea Compozitorilor din România. Eu mi-am declarat piesa la moment acela. Eu îmi voi apăra cântecul. În rest, parole de adormit copiii", a spus Vasile Şeicaru, pentru Acces Direct.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net