Ce mai face puştiul din “Naşa”? După ce a jucat cu Steven Seagal, are acum un nou rol
La 14 ani, Ștefan Iancu juca alături de Jojo şi Alex Velea în comedia “Naşa” iar apoi a fost coleg de platou cu celebrii actori Keira Knightley și Steven Seagal. Puştiul a crescut şi, la cei 20 de ani ai săi, a primit un nou rol pe marele ecran, într-un nou film românesc.
După ce a împărțit platoul de filmare cu actori precum Keira Knightley și Steven Seagal, acum Ştefan Iancu (20 de ani) e protagonistul lungmetrajului de debut al lui Daniel Sandu, „Un pas în urma serafimilor”, ce va fi lansat în cinematografele românești pe 22 septembrie 2017. Puştiul spune despre cariera de actor că este unul dintre cele mai frumoase lucruri care i s-au întâmplat până acum.
Născut pe 26 decembrie 1997, Ștefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producții românești și străine, lungmetraje și filme de televiziune. A făcut parte din distribuția unor filme precum ”Kyra Kyralina” (2014), de Dan Pița, ”Walking with the enemy” (2013), de Mark Schmidt, și ”Amintiri din epoca de aur”(2009), proiect de Cristian Mungiu. Primul rol într-un film l-a avut la vârsta de 5 ani, când a jucat alături de Keira Knightley în „Princess of Thieves”.
„La un moment dat, am văzut o fată foarte frumoasă. Ținea un arc pironit în pământ, avea un costum cam la fel de ciudat ca al meu și vorbea cu cineva. Mi se părea elegantă și foarte sigură pe ea. Nu știam cine e. Cred că pe atunci nu foarte multă lume știa cine e. Abia peste ani am ajuns la concluzia că avusesem ocazia să o văd pe Keira Knightley. Am filmat ce aveam de filmat, am plecat acasă și am tot stat să mă gândesc cât de frumoasă era fata pe care o văzusem”, a povestit tânărul actor. La 12 ani a împărțit platoul de filmare cu un alt actor de renume. La finalul unei scene din ”Born to raise hell”, în care trebuia să alerge prin frig, drumul i-a fost blocat de un personaj impunător.
”La aproape 2 metri înălțime, cu o haină de blană până în pământ și cu fața jumătate în umbra, era Steven Seagal. S-a întors la mine și, zâmbind, m-a întrebat «ce faci?» în română. Cum nu am vrut să fiu mai prejos, i-am răspuns în cea mai bună engleză pe care o puteam produce la vârsta aia: «I’m fine, thank you». După asta am devenit cei mai buni prieteni sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Mereu mă ținea pe lângă el și de fiecare dată când vedea că aș da semne că mi se face frig se asigura că vine cineva să îmi aducă încă o geacă”, ne-a povestit tânărul.
Un nou film românesc la 20 de ani
Despre cea mai recentă experiență a sa, ”Un pas în urma serafimilor”, Ștefan Iancu spune că este unul dintre cele mai frumoase lucruri care i s-au întâmplat până acum. Mândru de performanța sa, actorul spune că principalul motiv este acela că a avut ocazia să cunoască oameni cu care nu numai că s-a distrat, dar cu care crede că a reușit să construiască ”ceva frumos”.
”Totul a început de la Daniel Sandu. M-a impresionat prin profesionalismul de care a dat dovadă. Chiar dacă era debutant, asta nu îl oprea din a fi sigur și ferm în felul în care lucra. Mi-a oferit un anumit grad de certitudine și am știut că mă pot încrede în el. De la relația străin-străin, am ajuns să fim actor-regizor și acum, cred eu, și cred că și Daniel e de aceeași părere, prieten-prieten”, spune Ștefan Iancu. Cel mai mare dușman al filmărilor, spune el, este oboseala care se acumulează. ”Când ne strângeam cu toții, fiecare contribuia cu energie și reușeam să ajungem la punctul la care ne doream. Un rol important în asta l-a avut și echipa de filmare, în frunte cu directorul de imagine, George Dăscălescu, care, pentru mine, este profesionalismul în persoană”. Despre Vlad Ivanov, căruia îi dă replica în film, spune că emană siguranță și, în același timp, un fel de candoare care l-au ajutat foarte mult când trebuia să facă o scenă împreună. ”Îi sunt profund recunoscător lui Daniel pentru că a avut încredere în mine cu acest rol. Atunci când alegi un tânăr să fie protagonistul filmului tău, îți asumi un risc, indiferent de câtă experiență are băiatul respectiv. Cu toate astea, sunt mândru de ce am reușit să realizăm și îmi doresc din tot sufletul ca și restul oamenilor să se bucure de film măcar jumătate din cât mă bucur eu că am avut ocazia să fac parte din el”, mai spune acesta.