Chef Răzvan Exarhu, despre prima lui carte: "Este micul meu secret murdar!"
Răzvan Exarhu nu este priceput doar la bucătarie, ci are şi talent la scris şi a dovedit-o în prima lui carte "Fericirea e un ac de siguranţă". Volumul este un jurnal atipic cu mici lucruri care ne influențează traiul de zi cu zi, în care îl veţi putea descoperi pe autorul, povestitorul, ironicul, curiosul, solitarul și solidarul Răzvan Exarhu. Cartea urmează să apară peste o săptămână.
"În limbă e plăcerea!” este una dintre vorbele favorite ale lui Răzvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucătar şi acum autorul unei cărţi cu fericirea în titlu. De la primul rând scris se simte că îi place să vorbească, în aceeaşi măsură în care îi place să observe şi să asculte. E acel tip de povestitor pentru care tăcerea şi cuvintele sunt la fel de importante.
"De mult caut să adun într-un singur loc cam toate «obsesiile» pe care le-am descris într-o formă sau alta de-a lungul timpului. Fiindcă acest volum este întocmai asta - un jurnal de obsesii care marchează finalul unei perioade pe care nu o voi mai vizita niciodată. Fie că e vorba de texte publicate în presă sau pe blog, ori de observații, întâmplări mici și aventuri fictive materializate în social media, recitindu-le am înțeles mai bine cum eram într-un anumit moment. Și cel mai limpede mi-a fost că în tot acest timp am încercat sa-mi păstrez grația cu orice preț. Iar scrisul, ca și gătitul, mai târziu, a fost într-o mare măsură o formă de meditație, de penitenţă purificatoare şi de celebrare a unor fragile epifanii”, a mărturisit autorul. Întrebat cu ce fel de mâncare ar compara cartea lui juratul de la masterchef a dat un răspuns tranşant. "Eu o văd ca pe o tavă cu prăjitură, dinaia pe care o asculzi de ceilalţâi, o ţii sub plapumă, e micul tău secret murdar şi nu contează că faci firimituri în pat. Este o tavă în care fiecare pătrăţică are alt gust şi din care mănânci foarte încet şi îţi doreşti să nu se termine", a completat cheful.