VIDEO EXCLUSIV! Lis, dator vândut la Apa Nova
Viorel Lis (70 de ani) e bun de plată. Judecătorii au hotărât ca fostul primar al Capitalei să achite facturile la apă pe mai bine de doi ani, penalităţi, dar şi cheltuieli de judecată. Problemele i se trag de la „casa-bordel” din Bucureşti, de unde foştii chiriaşi au plecat fără să plătească utilităţile.
Aproape 7.000 de lei va trebui să scoată din buzunar Viorel Lis. El a pierdut procesul deschis de reprezentanţii Apa Nova Bucureşti în luna aprilie, la câteva zile după ce s-a descoperit că locuinţa fostului primar fusese transformată într-un cuibuşor de nebunii. Poliţiştii au descins atunci la casa soţilor Lis, după ce au aflat că acolo puteau fi găsite la orice oră din zi şi din noapte prostituate de lux, sub paravanul unui salon de masaj. Nici urmă însă de fete sau de chiriaşi, spre dezamăgirea anchetatorilor. Cei care le-au adus Poliţia pe cap soţilor Lis, i-au lăsat fără lumină şi gaze în imobil, dar şi cu datorii de 15.400 de lei la utilităţi.
Sătui de atâtea probleme, Oana şi Viorel Lis s-au hotărât să scape de vila din strada Tunari. Aşa că au scos-o la vânzare. Pe imobilul cu şase camere cer 400.000 €. „Ne-am gândit să aducem un preot pentru a face o sfeştanie acolo. Ar mai alunga din spiritele rele. Am locuit în casa aceasta cu Viorel în urmă cu ceva ani, avem amintiri frumoase, însă, din păcate, ultimele dintre ele sunt destul de neplăcute, triste, motiv pentru care am hotărât să o vindem”, declara Oana, pentru Click!
A fost primarul care a privatizat regia de apă
Din postura de primar general al Capitalei, Viorel Lis a semnat contractul de asociere a Municipalităţii cu societatea Apa Nova, firmă româno-franceză creată după privatizarea Fostei Regii de Apă Bucureşti. În anul 2000, Lis şi-a pus amprenta asupra unuia dintre cele mai controversate documente ale Primăriei Capitalei. Conform contractului, societatea Apa Nova a primit în administrare majoritatea reţelelor de apă şi canalizare şi era obligată să realizeze investiţii de zeci de milioane de dolari şi să asigure servicii de calitate, contra tarifului negociat cu ANRSC. Contractul expiră în 2025. (Dan L. Brumar)