Joseph Hadad: «De 40 de ani bucătăria e viaţa mea»

Ultima actualizare:

    Celebrul bucătar Joseph Hadad găteşte între 10 şi 14 ore pe zi. Mai puţin în această perioadă, când se antrenează pentru «Uite cine dansează!»
Celebrul bucătar Joseph Hadad găteşte între 10 şi 14 ore pe zi. Mai puţin în această perioadă, când se antrenează pentru «Uite cine dansează!»

Şi-a dedicat mai bine de două treimi din viaţă marii lui iubiri – bucătăria. Nu l-a interesat nimic altceva, chiar şi familia a trecut, de-a lungul timpului, pe planul doi. În această perioadă, când se antrenează intens pentru emisiunea „Uite cine dansează!” (PRO TV), Joseph Hadad duce dorul gătitului şi trece, în premieră, prin stări şi experienţe interesante.

  • Cum a apărut pasiunea ta pentru gătit şi cum te simţi în bucătărie?

Pasiunea e moştenită de la tatăl meu, iar prima dată am gătit la vârsta de 16 ani, împins de el. A fost cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla. Vreme de 40 de ani nu am ştiut nimic altceva şi nu m-a interesat. Mi-am iubit şi îmi iubesc enorm familia, însă gastronomia m-a captivat cu totul, mi-a intrat în sânge. Bucătăria este realmente viaţa mea, e marea mea iubire şi aşa va rămâne.

  • Câte ore găteşti pe zi?

Între 10 şi 14 ore, mai puţin vineri şi sâmbătă (când sunt în Shabbat şi merg la sinagogă cu copiii).

  • Când ajungi acasă, mai eşti în stare să o iei de la capăt, pentru copii?

Am trei copii care, mulţumesc lui Dumnezeu, au crescut frumos şi au învăţat să fie destul de independenţi. Daniela (22 de ani) şi Dor (24 de ani) nu au nicio legătură cu talentul şi pasiunea mea, însă Lipaz, cea mică (12 ani), dă semne că i-ar plăcea să îmi urmeze cariera. Gătesc şi acasă cu mare plăcere pentru ei.

  • Eşti specializat pe un anumit tip de bucătărie sau de reţete?

M-am cam specializat pe toate zonele, mai puţin pe dulciuri. Fac deserturi, însă nu m-aş apuca vreodată de patiserie. Îmi place bucătăria rece şi reţetele pe bază de peşte şi fructe de mare.

  • De unde îţi iei reţetele? Te inspiri de undeva, sau sunt invenţii proprii?

Uneori le visez, alteori le creez ca urmare a multor experimente pe care le fac. Sunt foarte creativ şi îmi place să exersez tot felul de combinaţii.

  • Ce principii sănătoase aplici când faci un preparat?

Ţin în primul rând de calitatea ingredientelor şi apoi de asocierea corectă. Eu militez pentru o alimentaţie cât mai sănătoasă, bazată pe legume, peşte, salate şi sucuri proaspete.

simeon stalpnicul png
  • Tot sănătos şi mănânci?

Mănânc puţin şi sunt foarte strict la alimentaţie. Prefer mâncarea simplă, eu nu mănânc ce gătesc la res­taurant. Încep ziua cu un suc de ananas sau de sfeclă roşie, la prânz aleg un peşte cu o salată. Din când în când, mă  mai răsfăţ cu o pizza sau paste. Şi neapărat o bere rece. Oricum, 90% mănânc doar ce gătesc eu sau colegii din echipă, restul aloc pentru a experimenta gusturi noi, în alte restaurante.

  • E greu de ţinut diete, în domeniul acesta?

Nu cred în diete, cred în echilibru şi în dozare corectă, în disciplină. Nu sunt genul care pică în tentaţii, mai ales culinare.

  • Cum s-a schimbat alimentaţia ta de când te antrenezi pentru „Uite cine Dansează!”?

Culmea, mănânc mai puţin, deşi fac mai mult efort fizic, ceea ce nu prea e bine, deja se resimte. În orice caz, am îmbogăţit alimentaţia cu peşte. Mă antrenez 3-5 ore pe zi, probabil aş face mai mult, însă trebuie să ţin cont că am o vârstă. Aceste ultime 3 săptămâni au însemnat o schimbare radicată în viaţa mea. Nu am crezut că dansul poate aduce atâta bucurie, energie, în acelaşi timp cu oboseala. Am dureri musculare şi în acelaşi timp o bună dispoziţie debordantă. Parcă am întinerit. De când am intrat în acest proiect, îmi văd partenera de dans mai des decât pe cei din echipa mea de la restaurant, ceea ce e o premieră în ultimii 20 de ani.

Muhamar – o reţetă uşoară, de duminică


    Are un restaurant  în Bucureşti
Are un restaurant în Bucureşti

Muhamarul este un preparat marocan uşor de făcut, pe care Hadad îl ştie de la mama sa. „La noi se face când se strânge familia la masă. Se serveşte direct de pe tocătorul de lemn. E bun atât cald, cât şi rece”, spune maestrul.Ingrediente: 5 cartofi, 2 morcovi, 9 ouă întregi şi 2 fierte (aici doar albuşurile), 130 g mazăre congelată, 200 g piept de pui, o lingură pătrunjel tocat, una de coriandru, ½ linguriţă de curcuma, un pliculeţ de şofran, 150 ml ulei de floarea-soarelui, sare, piper.

simeon stalpnicul png

Mod de preparare: se fierb cartofii în coajă cam cu 4 ore înainte de a găti reţeta, pentru a se răci. Se fierbe pieptul de pui, morcovii, apoi toate acestea se toacă mărunt. Se adaugă mazărea, condimentele, cele 9 ouă crude bătute şi albuşurile. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se toarnă preparatul. Se va forma o crustă ca la omletă. Se lasă la foc mic 30 de minute, apoi se mută oala în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru încă 35-40 de minute.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Analia selis jpg
maia morgenstern colaj facebook jpg
image jpeg
banner Madalin Ionescu png
banner brazi png
banner aurel pădureanu jpg
Banner georgica Cornu
Banner Adrian Enache
image
actualitate.net
image
actualitate.net