Laura Cosoi îşi ia proteinele din orez sălbatic
Dacă eşti curios ce a mai gătit Laura Cosoi în ultima vreme, poţi trage cu ochiul la ea în bucătărie.
Însărcinată în 6 luni, vedeta şi-a pregătit un orez sălbatic care, spune ea, o ajută mult.
„Orezul sălbatic conţine o cantitate aproape dublă de proteine faţă de cel obişnuit, iar femeile însărcinate au, după cum se ştie, nevoie de multe proteine. Mai ales cele care nu suportă carnea, cum este cazul meu. În plus, este recomandat în combaterea depresiei şi a stărilor de irascibilitate, în insomnii şi epuizare. Deci este bun pentru femeile însărcinate, pentru cei surmenaţi. Conţine vitaminele A, C, E, B, fier şi magneziu, antioxidanţi, fibre care ajută digestia, dar şi acid folic, fosfor şi zinc, aşa că doctorul ţi-l va recomanda cu siguranţă dacă eşti însărcinată”, spune Laura Cosoi pe blogul ei, unde ne dă şi reţeta.
Ingrediente: 300 g orez sălbatic, 2 tije de ţelină (apio), un ardei roşu, 2 căţei de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 1 dovlecel, 250 ml lapte de cocos (conservă), 1 linguriţă cardamon, ½ linguriţă praf ghimbir, sare, piper, şofran.
Mod de preparare: se pune orezul la fiert pentru 10 minute.
Între timp, se pune uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă usturoiul, ardeiul, apio tăiate mărunt.
După ce se rumenesc, se adaugă în tigaie orezul fiert şi scurs, apoi cardamonul, sarea, piperul, ghimbirul, laptele de cocos şi dovlecelul tăiat cubuleţe. Se mai lasă pe foc 10-15 minute, iar la final se pune şofranul.