Motivul pentru care Oana Roman a stat internată în spital 2 zile. Ce au descoperit medicii
Oana Roman a fost externată luni, 9 septembrie, după două zile de stat în spital, vedeta ajungând să aibă nevoie de îngrijiri medicale chiar în timp ce se afla la botezul fetiței Gabrielei Cristea, eveniment care a avut loc vineri seară, 6 septembrie.
Soțul ei, Marius Elisei, a fost cel care a dus-o la cel mai apropiat spital, după ce Oana explicase că pe parcursul întregii zile s-a simțit extrem de rău, chiar dacă a făcut eforturi pentru a participa la evenimentul la care fusese invitată.
După aproximativ două zile în care a stat în spital și s-a odihnit, Oana Roman se simte mai bine iar medicii i-au dat voie să plece acasă, chiar în ziua în care micuța ei, Izabela, se pregătea de noul an școlar. Deși la început Oana a pus problema de sănătate doar pe seama oboselii, medicii au găsit ulterior adevărata cauză. Diagnosticul pus de aceștia a fost amigdalită, pe care vedeta se pare că a luat-o de la fiica ei, ea având sistemul imunitar scăzut din cauza epuizării.
„Am avut o amigdalită pultacee. Am luat-o în urma faptului că sistemul meu imunitar a scăzut. Am luat-o de la Iza. Am dormit, m-am odihnit", a spus Oana Roman. Marius, partenerul vedetei, s-a ocupat în tot acest timp de fiica lor şi de tot ce era necesar, însă de acum în colo Oana își poate relua activitățile zilnice.
Ce este și cum se manifestă amigdalita pultacee
Amigdalita pultacee sau eritemato-pultacee reprezintă una din formele clinice de manifestare și clasificare a infecțiilor acute orofaringiene. Afecțiunea este caracterizată prin prezența de depozite albe de puroi (exudat pultaceu) la nivelul amigdalelor.
- Cauza poate fi:
virală – de obicei virusul Epstein-Barr;bacteriană - cel mai frecvent, când este determinată de streptococul beta-hemolitic de grup A, pneumococ, stafilococ.
- Simptome și diagnostic
Pacienții prezintă în mod frecvent „dureri în gât“ (în general cu debut brusc), dureri severe la înghițire (odinofagie) și febră. Cefaleea, grețurile, vărsăturile și durerile abdominale pot fi prezente de asemenea.Examenul clinic indică un eritem faringo-amigdalian tipic, de obicei cu exsudat pultaceu „în pânză” la nivelul amigdalelor palatine, durere/sensibilitate locală și mărirea de volum a ganglionilor cervicali anteriori, uneori erupție cutanată.