Ozana Barabancea şi-a pus botox în păr
Ai auzit despre minunile pe care le face toxina botulinică la nivelul pielii, cât este de eficientă în atenuarea ridurilor de expresie din jurul ochilor, de pe frunte şi dintre sprâncene. Ei bine, află că botoxul se pune, mai nou, şi în păr. Ozana Barabancea a încercat tratamentul şi îl consideră o adevărată binecuvântare pentru podoaba sa capilară.
Să fii mereu în lumina reflectoarelor implică şi unele riscuri – părul trebuie zilnic coafat, aranjat, vopsit, întins cu placa, supus agresiunilor. Din când în când, are nevoie de un ajutor pentru a se reface. Jurata de la „Te cunosc de undeva” (Antena 1) a descoperit botoxul pentru păr. „Multă lume asociază imediat termenul de botox cu injectările cosmetice cu toxină botulinică folosite pentru estomparea ridurilor. Însă nu este vorba nici de ace, nici de înţepături.
Botoxul de păr este o mască inovatoare care redă părului calităţile pierdute în timp”, spune stilistul Dani Voicu, în timp ce evaluează scurt părul Ozanei. Se apucă de treabă, explicându-ne, în acelaşi timp, că acest tratament de hidratare intensă este o procedură care reconstruieşte firul de păr degradat din interior, îl “îmbracă” într-o peliculă de silicon, încărcându-l instant cu necesarul de proteine pe care acesta le pierde în mod firesc. Această “nouă haină” oferă părului o greutate şi un plus de volum, 60% din rezultat fiind şi un aspect de îndreptare.Părul Ozanei Barabancea este luat în primire şi spălat bine cu un şampon degresant. Dani Voicu nu a folosit apoi balsam sau mască, ci a trecut direct la descurcarea şi uscarea cu foenul.
După care a împărţit părul în şuviţe subţiri (3-4 cm), pe care a aplicat tratamentul Kashmir Hair Botox, pornind de la un centimetru de scalp. După ce soluţia a fost întinsă pe toată lungimea părului, i-a pus Ozanei o cască de protecţie, lăsând tratamentul să acţioneze circa 20 de minute. Următorul pas: părul nu se mai spală, ci, cu tratamentul încă aplicat, se usucă în proporţie de 90%.
“De acum încolo, părul poate fi spălat după 15-20 de minute de la aplicarea tratamentului sau după 24 de ore, în funcţie de programul clientei. Singura regulă este să se folosească un şampon fără sulfaţi sau parabeni. Părul poate fi vopsit abia după trei săptămâni de la efectuarea tratamentului, cu o vopsea fără amoniac. De asemenea este interzisă utilizarea soluţiilor pentru permanent, clientele care doresc bucle pot apela fără probleme la ondulator sau la bigudiuri” îi face stilistul instructajul.După acest tratament, fără a fi necesar să mai utilizezi placa, părul pare întins, lucios, sănătos. Tratamentul costă între 400 şi 1.200 de lei şi se face doar în saloane. Efectul durează între 4 şi 6 luni.