Povestea celebrei melodii ”Lalele, lalele” a lui Luigi Ionescu

Ultima actualizare:

    Luigi Ionescu a fost o mare vedetă a vremurilor în care a trăit. A murit în 1994, la 67 de ani, iar pe 3 aprilie, ar fi împlinit vârsta de 92 de ani.Foto: captură Youtube
Luigi Ionescu a fost o mare vedetă a vremurilor în care a trăit. A murit în 1994, la 67 de ani, iar pe 3 aprilie, ar fi împlinit vârsta de 92 de ani.Foto: captură Youtube

Cine nu a apucat să-l asculte pe Luigi Ionescu cântând celebra melodie ”Lalele, lalele” a auzit-o în variante noi, cum ar fi cea cântată de Keo. Luigi Ionescu a fost o mare vedetă a vremurilor în care a trăit. A murit în 1994, la 67 de ani, iar pe 3 aprilie, ar fi împlinit vârsta de 92 de ani. Melodia ”Lalele, lalele, frumoasele mele lalele” a fost un mare șlagăr, dar inițial se numea altfel și era un vals.

Asculți o singură dată melodia ”Lalele, lalele”, iar refrenul îți rămâne în minte mult timp. Luigi Ionescu a interpretat acest cântec, iar numele său rămâne legat de această melodie.

Luigi Ionescu, biografia

Luigi Ionescu a murit pe 4 octombrie 1994, iar pe 3 aprilie ar fi împlinit 92 de ani. S-a născut la Pâncești, județul Bacău, pe 3 aprilie 1927. De mic, Luigi Ionescu a fost fascinat de pian. La 19 ani, participă la un concurs de tineret unde va fi remarcat de marii compozitori ai vremii care scriu pentru el. Avea o voce caldă, baritonală, plină de tandreţe şi de nostalgie. La 24 de ani a fost angajat la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” unde a rămas timp de 36 de , până în 1987, când se retrage din activitate. La Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", Luigi Ionescu primeau ropote de aplauze.

Iniţial, piesa se numea „Gagarin”, în cinstea sovieticului ajuns prin spaţiul cosmic, sub forma unui vals lent, pentru un spectacol al Teatrului de Revistă ”Tănase”. Valsul se numea “Gagarin” și spunea povestea primului om care a ajuns în Cosmos. Însă, melodia nu a avut priză la public. Luigi Ionescu a primit mai multe aplauze când a intrat pe scenă, decât după ce a cântat ”Gagarin”. Linia melodică  îi aparține lui Temistocle Popa, iar textul lui Aurel Storin.

Refrenul care conţinea un cuvânt care în limba română este nemuzical, «Gagarin», iar ritmul acestui cântec nu este tocmai potrivit pentru generaţia tânără. S-a ajuns, astfel, la versiunea deja celebră a “Lalelelor”.

Cântecul era ascultat nu numai în România, ci şi în străinătate. A avut succes din primul moment în care Luigi Ionescu a interpretat-o pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", iar acum a fost preluat și de tinerii interpreți.

Luigi Ionescu a cântat mai multe șlagăre: ”Zorile”, ”Turturele”, ”E primăvară în ianuarie”, ”Femeia”, ”Maraina, Marina”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Carmen Harra Prigoana
WhatsApp Image 2024 11 12 at 20 59 31 (1) jpeg
prigoana  iii jpeg
banner prigoana bahmutanu png
Fosta lui Ristei, Naomi Hedman, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, nu se mai ascund
banner prigoana prodan png
Adriana Bahmuțeanu divorț de Silviu Prigoană
Banner grase care au slăbit
image
actualitate.net
image
actualitate.net