Tincuţa de la «Vocea României» are un vis ce nu e legat de muzică
Frumuşica Tincuţa este cel mai tânăr concurent de la „Vocea României” (Pro TV), iar vineri seara (4 decembrie), în cel de-al treilea show live, a uimit o ţară întreagă cu prestaţia ei. Publicul a votat-o şi a trimis-o mai departe în etapa duelurilor încrucişate.
Tinereţea, inocenţa, firea ei veselă, dar mai ales vocea au ajutat-o pe Tincuţa Fernea să urce încet, dar sigur, pe treptele succesului. A început să cânte la nouă ani, la Palatul Copiilor din Satu Mare pentru că, spune ea, „a simţit întotdeauna în muzică o chemare”. De atunci a participat la o mulţime de festivaluri de muzică uşoară unde a câştigat premii şi diplome pe bandă rulantă. Locul întâi la „Tinereţe pe portativ” de la Târgu Mureş, tot locul întâi la festivalul de muzică francofonă „Chants, sons sur scene” din Baia Mare, distincţii importante la Festivalul „Ritmul Muzicii” de la Cluj, Festivalul Internaţional de Interpretare “Delfinul de Aur” de la Năvodari, Festivalul “Muzica Inimii Mele”, cel mai puternic concurs de muzică uşoară din Satu Mare, Festivalul Art Oradea 2015 şi lista poate continua.
Dar cea mai mare „ispravă”, care a făcut-o cunoscută de o ţară întreagă, este evoluţia de la „Vocea României”. Chiar dacă în ediţia trecută antrenorul ei, Tudor Chirilă, nu a fost mulţumit de ea, Tincuţa s-a revanşat cu vârf şi îndesat vineri seara. Publicul a votat-o şi a trimis-o în etapa următoare. Dar ceea ce mulţi nu ştiu e că Tincuţa, singurul minor din concursul de la Pro Tv, se descurcă de minune nu doar pe scenă, ci şi la şcoală. Învaţă la Colegiul Mihai Eminescu din Satu Mare, cel mai prestigios liceu din oraş. Are note foarte bune, medii generale aproape de zece.
Într-un interviu acordat în primăvară ziarului Adevărul, declara că, după absolvirea liceului, vrea să urmeze facultatea de stomatologie. „Muzica, probabil, va rămâne, ca un hobby pe care nu-l voi lăsa să se stingă deoarece reprezintă o mare parte din androginul meu”, spunea ea, subliniind că nu vrea neapărat să facă o carieră din muzică. Acum, când e atât de aproape de trofeul de la “Vocea României”, probabil că se va mai gândi la viitorul ei în lumina reflectoarelor.
Şi ei se vor bate pe marele premiu de 100.000 de euro
Click! spune
Pe toţi cei 8 concurenţi îi puteţi vedea vinerea viitoare, în etapa duelurilor încrucişate, în care antrenorii se vor provoca reciproc. Fiecare antrenor poate alege un concurent dintr-o altă echipă pentru a se duela cu unul din echipa sa. Cu acest nou mecanism, este posibil ca nu toți antrenorii să aibă un concurent din echipa lor în finală.
Ce nu s-a văzut la televizor
- Chiar dacă emisiunea începe la 20.30, adunarea publicului se dă de la ora 18.00. Fiecare este condus la locul lui, dinainte stabilit. Pavel Bartoş se plimbă de colo-colo, îşi scutură mâinile ca să se relaxeze, dansează şi, din când în când, glumeşte cu publicul: “Voi chiar n-aveaţi ce face acasă? De ce-aţi venit aşa devreme?”.
- Un animator are grijă să încălzească atmosfera, să înveselească spectatorii şi să-i antreneze la aplauze.
- Echipa tehnică testează pentru ultima dată camerele, luminile, sunetul. Scena se şterge de nenumărate ori, pentru ca totul să fie “lună”.
- Începe show-ul. Una dintre cântăreţele din backing vocals îşi face cruce. Publicului i se spune în permanenţă câte minute, câte secunde mai sunt până se intră în direct, precum şi dacă să înceapă cu aplauze sau nu.
- La pauzele de publicitate, de asemenea, se anunţă în boxe câte minute durează şi dacă e voie să părăseşti sau nu platoul. Antrenorilor li se mai iau interviuri, li se fac fotografii şi make-up artiştii le împrospătează machiajul.