5 remedii naturale pentru durere


    Medicamentele nu sunt singura soluție pentru a scăpa de dureriFoto: Fotolia
Medicamentele nu sunt singura soluție pentru a scăpa de dureriFoto: Fotolia

Deși atunci când resimțim orice formă de durere primul instinct este să ne tratăm cu medicamente, Click propune o listă de remedii naturale pentru ameliorarea durerilor.

1. Rădăcina de ghimbir

Ghimbirul are un spectru larg de acțiune când vine vorba de dureri: tratează durerile de dinți, de cap, de stomac, durerile articulare și durerile în gât. Acesta se poate folosi sub formă de pastă aplicată în zona durerii, sub formă de ceai, sau se poate mesteca în stare naturală.

2. Ardeiul iute

Ardeiul iute conține o substanță numită capsaicină care inhibă senzațiile de durere, în special durerile reumatice și articulare. Acesta poate fi folosit sub formă de unguent, preparat prin topirea unui pachet de unt și combinarea acestuia cu 5 linguri de ardei iute măcinat.

3. Alimentele bogate în magneziu

Magneziul se găsește în alimente precum iaurtul, bananele și chiar ciocolata neagră. Acesta este important pentru sănătatea oaselor, mușchilor și încheieturilor, iar o alimentație bogată în magneziu poate preveni durerile de acest gen.

4. Cireșele

Cireșele sunt bune atât pentru ameliorarea durerilor, cât și pentru reducerea inflamațiilor. Compușii care dau culoare cireșelor se numesc antociani și au proprietatea de a opri durerea, inhibând enzimele care declanșează această senzație.

5. Frunzele de mesteacăn

Ceaiul de frunze de mesteacăn ajută la estomparea durerii, dar are și efecte antifungice și diuretice. Cu toate acestea, nu consumați acest tip de ceai în exces, deoarece contribuie la reținerea sărurilor în organism, ceea ce poate determina creșterea tensiunii arteriale.

cub kassandra rotariu png
Un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături FOTO AFP
onlyfans jpg
7 frontul poza mare jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub sebastian țopescu png
Cutremur Turcia, Getty jpg
image
image
image
image
image
image
marius buga pro tv foto facebook jpg
Un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături FOTO AFP
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg