Ai diabet? Află cum să faci față agitației de Crăciun!


    Pe lângă vizite și petreceri, de Crăciun, rezervă puțin timp și pentru tine!www.clicksanatate.ro
Pe lângă vizite și petreceri, de Crăciun, rezervă puțin timp și pentru tine!www.clicksanatate.ro

Pe lângă cumpărături, alergat după cadourile potrivite, petreceri și bucuria de a revedea rude și amici, pe mulți îi cuprinde stresul și anxietatea din cauza agitației și a activităților care le perturb ritmul de viață obișnuit. Pentru diabetici este cu atât mai provocator din cauza tentațiilor culinare sau pentru că dorm și fac mișcare mai puțin decât de obicei.

Stabilește ce e important

Stresul este un factor destabilizant pentru cei care suferă de diabet. Eviți să te lași pradă stării de stres dacă stabilești un program sau o listă de treburi pe care urmează să le faci. Gândește-te ce e important, ce primează și mai puțin ce ți-ar plăcea să faci.

Rezervă-ți timp pentru tine

Zilele libere trec rapid și sunt încărcate de vizite sau de pregătiri pe care trebuie să le faci pentru a primi la tine rudele. Începe prin a face un plan pe zile, ca să nu pierzi nimic din vedere, dar și pentru a stabili pauze pentru tine, în care să faci măcar o activitate care-ți face plăcere sau care te încarcă de energie.

Sărbătorește cumpătat

Mesele la care se adună toată familia și petrecerile de final de an te aduc în fața unor tentații culinare pe care în mod obișnuit le ocolești. Ia o gustare înainte de a merge în vizită sau la o petrecere, ca să nu-ți fie atât de foame, încât să uiți de restricțiile alimentare. Gustă foarte puțin din ceea ce ai poftă și nu ți se permite. Adu un fel de mâncare potrivit cu dieta ta sau alege preparate cu un indice glicemic mic, dacă le ai la dispoziție.

Află pe clicksanatate.ro la ce nu trebuie să renunți ca diabetic nici măcar de Sărbători!

Așa folosești cojile fructelor și legumelor ca remedii naturiste!

Atenție la jucăriile pe care le cumperi!

FotoJet (11) jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg