Ce înseamnă dacă îţi "ţiuie" urechile. Semnele care ar trebui să te alarmeze

16 aprilie 2019
image
Ce înseamnă dacă îţi "ţiuie" urechile. Semnele care ar trebui să te alarmeze

┼óiuitul ├«n ureche, adic─â acel fo┼čnet sup─âr─âtor pe care pacien┼úii ├«l descriu ca pe un ┼úiuit ├«n interiorul urechii, poart─â denumirea de tinus sau de acufene. Peste 50 de milioane de oameni sufer─â ├«n toat─â lumea sufer─â de aceast─â afec┼úiune. Poate fi o problem─â pe termen scurt sau una care dureaz─â ani de zile.

De unde vine ţiuitul în ureche

ÔÇ×Este un sunet generat ├«n ureche sau chiar la nivelul creierului. Este presupus faptul c─â aceste zgomote din ureche provin de la celulele care se ocup─â de partea de auz din urechea intern─â ┼či care genereaz─â ni┼čte sunete pe care omul le percepe (ÔÇŽ).Orice zgomot ├«n ureche persistent mai mult de doi ani nu se va ameliora. Cauzele sunt variate, pornind de la zgomote puternie, traume sonore puternice, inflama┼úii, boli auditiveÔÇŁ, a explicat medicul specialist ORL, dr. Popescu Bogdan.

├Än jum─âtate din situa┼úii, cauza este una de natur─â psihic─â, spun medicii. De aceea, ├«n paralel cu tratamentul ORL, pacien┼úii sunt sf─âtui┼úi s─â apeleze ┼či la psiholog. ├Än unele situa┼úii, bolnavii pot suferi de tinus ┼či din cauza pierderii par┼úiale a auzului.

"Zgomotele în ureche trebuie să alarmeze pacientul. Acelea care persistă pot duce la depresia pcientului sau la stări de anxietate", mai susţine medicul.

Afl─â pe clickpentrufemei.ro daca ai tinus!

Cum scapi de dopurile de cear─â din urechi

Cum să îndepărtezi ceara din urechi

cub miron cosma png
madalina ghenea cannes6 jpg
FotoJet (2) jpg
FotoJet (4) jpg
mirabela dauer te cunosc de undeva zarug jazzy jo3 png
4 laura cosoi jpg jpeg
cub vedete gravide png
FotoJet (1) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul george si printesa charlotte au inceput scoala nu au titluri regale ci apelative simptice cum 2 size24 jpg
cub miron cosma png
Mircea Geoan─â: ÔÇ×75% din tot ceea ce ├«nseamn─â total de for┼úe militare ruse┼čti sunt blocate ├«n Ucraina cu rezultate mediocre din punct de vedere militarÔÇŁ jpeg
000 jpg
FotoJet (5) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg