Ce să mănânci de Crăciun dacă ești la dietă

Ultima actualizare:

    Alege alimentele care au mai puţine grăsimi şi mănâncă pe îndelete, fără grabă şi nu prea mult.www.clicksanatate.ro
Alege alimentele care au mai puţine grăsimi şi mănâncă pe îndelete, fără grabă şi nu prea mult.www.clicksanatate.ro

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, când masa de sărbătoare va fi o provocare pentru cei care se află în plină dietă de slăbit. Dacă te numeri prin ei, uite ce poți face pentru a te putea bucura de Sărbători fără să iei în greutate!

Mestecă lent

E dificil să rămâi la planul tău alimentar când în jurul tău sunt o mulțime de tentații. Alege pe acelea care au mai puține grăsimi și mănâncă pe îndelete, fără grabă și nu prea mult. Dacă mesteci lent, te vei simți sătul într-un timp mai scurt, digestia va fi ușurată și mai eficientă.

O zi în care ți-ai împlinit dorința de a gusta din mâncărurile nepermise de regim poate fi urmată de o zi în care mănânci mai multe salate, supe, garnituri cu legume. Este o metodă simplă să-ți asiguri păstrarea dietei și greutatea la care ai ajuns după o perioadă de cură de slăbire.

Mai puțin sărat

Oricât de bună ar fi sarea în bucate, de Sărbători e mai bine să eviți preparatele sărate în exces. Ai un avntaja, dacă pregătești chiar tu masa de Crăciun, pentru că ai ocazia să gătești cu mai puțină sare. Acest ingredient stimulează corpul să rețină apă, ceea ce îți va aduce un plus de kilograme.

Pește sau curcan în loc de carne de porc

De la masa tradițională de Crăciun nu se poate să lipsească preparatele din carne de porc sau din organe, care sunt destul de grase. Dacă ți se oferă posibilitatea să alegi pește, curcan sau gâscă, optează pentru acestea din urmă. Cel mai potrivit cu dieta ta de slăbit ar fi peștele, pentru că este bogat în acizi grași esențiali. Nu ai de ales sau nu poți să renunți la mâncărurile tradiționale? Mănâncă puțin din fiecare sau ia o bucată mai mică de friptură, alături de o porție generoasă de garnitură de legume sau de salată.

Află pe clicksanatate.ro ce poți mânca la desert!

Ce sunt parabenii

Așa recunoști cancerul ovarian de la primele semne!

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net