Ce să mănânci de Crăciun dacă ești la dietă


    Alege alimentele care au mai puţine grăsimi şi mănâncă pe îndelete, fără grabă şi nu prea mult.www.clicksanatate.ro
Alege alimentele care au mai puţine grăsimi şi mănâncă pe îndelete, fără grabă şi nu prea mult.www.clicksanatate.ro

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, când masa de sărbătoare va fi o provocare pentru cei care se află în plină dietă de slăbit. Dacă te numeri prin ei, uite ce poți face pentru a te putea bucura de Sărbători fără să iei în greutate!

Mestecă lent

E dificil să rămâi la planul tău alimentar când în jurul tău sunt o mulțime de tentații. Alege pe acelea care au mai puține grăsimi și mănâncă pe îndelete, fără grabă și nu prea mult. Dacă mesteci lent, te vei simți sătul într-un timp mai scurt, digestia va fi ușurată și mai eficientă.

O zi în care ți-ai împlinit dorința de a gusta din mâncărurile nepermise de regim poate fi urmată de o zi în care mănânci mai multe salate, supe, garnituri cu legume. Este o metodă simplă să-ți asiguri păstrarea dietei și greutatea la care ai ajuns după o perioadă de cură de slăbire.

Mai puțin sărat

Oricât de bună ar fi sarea în bucate, de Sărbători e mai bine să eviți preparatele sărate în exces. Ai un avntaja, dacă pregătești chiar tu masa de Crăciun, pentru că ai ocazia să gătești cu mai puțină sare. Acest ingredient stimulează corpul să rețină apă, ceea ce îți va aduce un plus de kilograme.

Pește sau curcan în loc de carne de porc

De la masa tradițională de Crăciun nu se poate să lipsească preparatele din carne de porc sau din organe, care sunt destul de grase. Dacă ți se oferă posibilitatea să alegi pește, curcan sau gâscă, optează pentru acestea din urmă. Cel mai potrivit cu dieta ta de slăbit ar fi peștele, pentru că este bogat în acizi grași esențiali. Nu ai de ales sau nu poți să renunți la mâncărurile tradiționale? Mănâncă puțin din fiecare sau ia o bucată mai mică de friptură, alături de o porție generoasă de garnitură de legume sau de salată.

Află pe clicksanatate.ro ce poți mânca la desert!

Ce sunt parabenii

Așa recunoști cancerul ovarian de la primele semne!

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub theo rose png
cub smiley png
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg