Ce susțin nutriționiștii despre cura cu struguri

Ultima actualizare:

    Pentru a beneficia de valoarea nutrițională, strugurii trebuie consumați cu coaja și cu sâmburii lorSursa foto: Adevărul.ro
Pentru a beneficia de valoarea nutrițională, strugurii trebuie consumați cu coaja și cu sâmburii lorSursa foto: Adevărul.ro

Strugurii fac parte din categoria fructelor care sporesc energia organismului, susțin nutriționiștii în pledoariile lor. Acește fructe delicioase au un aport de calorii foarte mare ( 72 kcal/100 g). Din acest punct de vedere, strugurii se apropie de valoarea calorică a smochinelor, apreciate în rândul fructelor ca fiind ”reginele caloriilor”.

Conținutul bogat de glucide din compoziția strugurilor explică de ce aceste fructe sunt  bine asimilate de organism. De asemenea, datorită complexului B din compoziția lor, o cură cu aceste fructe  tonifică  sistemul nervos și pe cel muscular.

Ce trebuie să știe consumatorii de struguri

Persoanele care consumă doar miezul boabelor de strugure profită doar de... gust. Nutriționiștii susțin că eficiența terapeutică a unei cure  cu struguri se datorează mai ales substanțelor din coaja  boabelor, de sâmburi, dar și de tescovină, o mină de resveratrol , cel mai puternic antioxidant.  Această substanță valoroasă din compoziția strugurilor se datorează flavonoizilor, taninului  și quercitinei. ”Consumatorii de struguri, cei  care aruncă aceste coji, nu vor beneficia de  efectele terapeutice specifice acestor fructe, deoarece în stratul gelatinos dintre coajă și pulpa boabelor se regăsesc substanțele  cele mai valoroase. Antioxidanții din struguri sunt o sursă de revigorare pentru organismele stresate, obosite  și epuizate de eforturi. Consumatorii de struguri, dar  și vârstnicii trebuie să consume aceste fructe cu coajă cu tot”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul” Puterea terapeutică a strugurilor”. ”          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
aer conditionat jpg
Bihor 1 (1) jpg
anneliese michel captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net