Ceara de albine face minuni pentru piele

image

Remediu mai puțin știut, ceara de albine este de ajutor pentru multe probleme ale pielii. Rănile, eczemele și vergeturile sunt câteva dintre neplăcerile care pot fi tratate cu acest leac.

De-a lungul vremii, ceara de albine a avut numeroase întrebuințări. Folosită de peste 2000 de ani pentru a trata problemele pielii, aceasta a fost utilizată și pentru fabricarea lumânărilor. Acestea nu emană fum toxic atunci când ard și ajută la anihilarea poluanților în aer.

Spre deosebire de multe creme hidratante și loțiuni de piele, care conțin substanțe chimice periculoase pentru organism, ceara de albine conține vitamina A și oferă hidratare pe termen lung.

Oferă catifelare mâinilor

Ceara de albine face minuni pentru mâinile uscate, aspre și roșiatice. Datorită conținutului bogat în vitamina A, aceasta hidratează eficient și protejează pielea. Într-un vas cu fund dublu,  încălzește 10g de ceară de albine și 15 g de unt de shea.

De îndată ce amestecul s-a topit, ia vasul de pe foc și lasă-l să se răcească. Pune compoziția într-un bol și adaugă 5 g de glicerină, 5 picături de ulei de lavandă și 5 picături de ulei de lemn de santal. Amestecă ingredientele și aplică soluția pe mâini.

Grăbește vindecarea rănilor

Poți folosi cu încredere ceara de albine dacă ai cicatrice. Aceasta are proprietăți antiinflamatoare, calmând rănile. Deoarece este bogată în vitamina A, hrănește pielea și accelerează vindecarea rănilor. Topește ceară de albine pe baie de aburi și adaugă 10 ml de ulei de migdale dulci. Strecoară lichidul și toarnă-l în recipiente mici. Masează cicatricele cu acest amestec, până observi o îmbunătățire.

Citește continuarea articolului pe clicksanatate.ro

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
prodan (2) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
visarion alexa
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
pom mosmon jpg
Baza militara Mihai Kogalniceanu FOTO Inquam Photos George Calin jpg
image
image
image
image
vladimir putin Sursă: Profimedia
Noile monede cu portretul Regelui Charles al III-lea (foto: Facebook / The Royal Mint)
visarion alexa
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png