Cele mai eficiente leacuri pentru combaterea răguşelii

Ţi-ai pierdut vocea dintr-odată fără să fi ridicat tonul şi ai face o minune să te faci auzită din nou. Îţi oferim câteva remedii să-ţi revii rapid şi să redevii tu însăţi!

image

Bea lichide calde

La răguşeală, este recomandat să bei multe lichide pentru a grăbi vindecarea laringelui. Odihna şi consumul de lichide calde te vor ajuta să-ţi recapeţi vocea. Infuziile sau supa calmează gâtul iritat, menţin căile respiratorii hidratate şi accelerează eliminarea mucusului. Lasă puţin deoparte băuturile care conţin cafeină, cafeaua, ceaiul negru, deoarece pot duce la deshidratare. În locul lor prepară infuzii sau decocturi cu plante ca acestea:

Nalbă mare. Din flori şi frunze prepară un ceai. Ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită peste care tonri o cană cu apă fiartă. După o infuzare de 15 minute, filtrează şi bea. Prepară una-două căni de ceai de nalbă pe zi.

Cimbrişor. Pune o linguriţă de flori de cimbrişor la 250 ml de apă clocotită. Infuzezi cinci minute şi repeţi procedura de trei-patru ori pe zi. Cu acest ceai poţi face şi spălături nazale până la dispariţia secreţiilor. 

Isop. Pregăteşte de două ori pe zi câte o infuzie din o linguriţă sau două de plantă la o cană cu apă clocotită.

Podbal. Prepară o infuzie din flori şi frunze de podbal pentru care ai nevoie de două-trei linguri d plantă la 250 ml de apă fiartă. După un sfert de oră de infuzare, strecoară, lasă la răcit şi bea infuzia îndulcită cu miere, treptat, de-a lungul zilei.

Gargara menţine gâtul umed 

Una dintre cele mai populare remedii pentru răguşeală e gargara cu apă sărată caldă. Ajută la tratarea laringitei prin menţinerea gâtului umed. De asemenea, poate distruge bacteriile. Adaugă o linguriţă de sare într-un pahar cu apă caldă, amestecă şi încearcă să faci gargare de două pe zi până când îţi revine vocea. În loc de apă cu sare poţi face gargară şi cu infuzii de plante precum:

Pătlagină. Pune la infuzat pentru 15 minute două linguri de frunze de pătlagină cu o cană cu apă clocotită, apoi foloseşte-o pentru gargară. 

Arnică. Pentru o infuzie utilă sub formă de gargară îţi trebuie o linguriţă de flori de arnică şi o cană cu apă fiartă. După 10-15 minute, strecori infuzia şi o laşi deoparte până devine călduţă.

Sulfină. Vei avea nevoie de două linguriţe de sulfină la 250 ml de apă fiartă pentru a face un ceai bun pentru gargară.

Fenicul. Gargara cu această infuzie necesită infuzarea unei jumătăţi de fructe de fenicul şi o cană cu apă.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
caine covid carantina china foto twitter jpg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
infidelitate 0 jpeg
shutterstock 414106915 jpg
Jose Maria Gimenez Fernando Muslera Sebastian Sofa Edinson Cavani Daniel Ghana Uruguay Foto EPA EFE jpg
image
image
image
image
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan
masina cu lemne furate din padure jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea