Condimente renumite care contribuie la creșterea longevității sănătoase
În numeroase studii, nutriționiștii din mai multe țări susțin că puterea radicalilor liberi contribuie la îmbătrânirea precoce a organismului uman. În același timp, ei precizează că puterea distructivă a radicalilor liberi poate fi combătută de efectul unor condimente precum: ardeiul iute, salvia, busuiocul, ghimbirul, maghiranul, scorţişoara şi şovârful, renumite pentru proprietățile lor antioxidante.
Aceasta este concluzia nutriționiștilor de la Universitatea Nebraska din Lincoln (SUA)în urma unui studiu pe tema longevității sănătoase.
Cele 7 condimente au un remarcabil efect antioxidant
Specialiştii prestigiosului for universitar au constatat că cele şapte condimente au o influenţă pozitivă asupra stării noastre de sănătate atunci când acestea sunt incluse în dietă. Datorită puternicului efect antioxidant, cele șapte condimente, pe care le putem procura de la magazinele Plafar, când sunt consumate în stare proaspătă sau uscate, scad riscul îmbolnăvirii de cancer, de boli cardiovasculare şi contribuie la creșterea longevității sănătoase.