Cu ce înlocuieşti sarea din bucate

image
Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“ de vineri: 5 Leacuri contra problemelor menstruale 5 Berlin, oraşul din inima Europei

Ca să eviţi excesul de sare, trebuie să găseşti alternative sănătoase care să dea gust mâncărurilor tale. Iar aici paleta este destul de largă: de la condimente şi ierburi aromatice la lichide acre şi alge marine. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Consumul excesiv de sare poate duce la creşterea tensiunii arteriale, la boli cardiovasculare şi renale. Cu toate acestea, studiile arată că românii o utilizează în cantităţi mari pentru asezonarea alimentelor. Iată câteva ponturi pentru a reduce utilizarea sării în alimentaţie.

Citeşte eticheta de pe sticla de apă

Cantităţi însemnate de sare se regăsesc chiar şi acolo unde te aştepţi mai puţin, de exemplu în apa pe care o bei. Cea care conţine mai mult de 200 mg de sodiu pe litru este considerată a fi bogată în sare. Pe piaţă se găseşte însă şi apă plată cu un conţinut de sodiu mai mic de 20 mg/l. Această apă este recomandată în special persoanelor care urmează o dietă fără sare. 

Gustă înainte de a asezona

image
Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“ de vineri: 5 Leacuri contra problemelor menstruale 5 Berlin, oraşul din inima Europei

Fie că te afli acasă sau la restaurant, nu te grăbi să iei solniţa de pe masă şi să o agiţi puternic deasupra platoului. În timp, acest obicei îţi poate crea probleme de sănătate. Gândeşte-te că surplusul de sare îi poate afecta gustul. Nimic nu te împiedică să iei o înghiţitură din ceea ce ai pe farfurie, şi abia după aceea să-i adaugi condimentele pe care le consideri necesare. 

Consumă lichide acre

Cea mai reuşită modalitate de a masca lipsa sării este înlocuirea ei cu ceva acrişor. Sucul de lămâie este ideal pentru o salată, iar mâncărurile din peşte stropite cu puţin suc de lămâie vor avea o savoare aparte. Un alt produs de ajutor în bucătărie este oţetul. Obţinut din mere, vin, orez sau malţ, este potrivit pentru acrit ciorbe, preparate din carne sau salate de legume. Dacă nu eşti sigură de cantitatea de oţet, adaugă-l puţin câte puţin, şi gustă de fiecare dată. Nu ezita să adaugi în ciorbe borşul acrişor!

Condimentează cu alge marine

Algele conţin sare de mare naturală, fibre şi o cantitate însemnată de iod. În mod obişnuit, sunt consumate crude  în diverse salate. Din ele mai poate fi preparat un condiment sărat care va înlocui cu brio sarea de bucătărie. Se găseşte în magazine naturiste sub formă uscată sau pulbere. 

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Gigi Hadid și Kanye West
grasime corporala
Angelina Jolie si Brad Pitt
carte mihai morar dan negru png
kanye west
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
Propaganda captura vide
image
image
image
image
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay
bani in portofel jpeg
Copiii dintr un oraș din Franța fac frigul în clase jpg