Cum au reușit cercetătorii să ”desfiarbă” un ou

Ultima actualizare:

    Cercetătorii au reușit să ”desfiarbă” un ou
Cercetătorii au reușit să ”desfiarbă” un ou

Până acum, un ou, odată fiert, rămânea fiert. Nu exista posibilitatea să-l aduci la starea inițială. Se pare că știința a rezolvat și acest aspect.

Sună absurd, dar verbul ”a desfierbe” ar trebui să-și găsească locul în dicționare în curând. Și, cu toate că nu pare atât de impresionant la prima vedere, procedeul prin care oul a fost adus la starea inițială poate fi folosită pentru a reduce costul tratamentelor pentru cancer și va ușura procesul de obținere a anumitor alimente.

Înainte de a trece la partea cu ”desfiertul”, să vedem ce se întâmplă mai exact cu ouăle atunci când sunt fierte. Albușul este foarte bogat în proteine, iar atunci când acestea încep să fiarbă, se depliază, apoi se pliază la loc, în structuri mai puternice.

Află cum au reușit oamenii de știință să ”desfiarbă” un ou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net