Cum au reușit cercetătorii să ”desfiarbă” un ou

Ultima actualizare:

    Cercetătorii au reușit să ”desfiarbă” un ou
Cercetătorii au reușit să ”desfiarbă” un ou

Până acum, un ou, odată fiert, rămânea fiert. Nu exista posibilitatea să-l aduci la starea inițială. Se pare că știința a rezolvat și acest aspect.

Sună absurd, dar verbul ”a desfierbe” ar trebui să-și găsească locul în dicționare în curând. Și, cu toate că nu pare atât de impresionant la prima vedere, procedeul prin care oul a fost adus la starea inițială poate fi folosită pentru a reduce costul tratamentelor pentru cancer și va ușura procesul de obținere a anumitor alimente.

Înainte de a trece la partea cu ”desfiertul”, să vedem ce se întâmplă mai exact cu ouăle atunci când sunt fierte. Albușul este foarte bogat în proteine, iar atunci când acestea încep să fiarbă, se depliază, apoi se pliază la loc, în structuri mai puternice.

Află cum au reușit oamenii de știință să ”desfiarbă” un ou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net