Cum să nu mai fii dependent de țigări. Metodele simple, dar de un real ajutor

Renunțarea la dependența de țigări poate fi o provocare, dar beneficiile pentru sănătate sunt uriașe. Acest ghid vă prezintă o serie de metode eficiente care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivul.

tigari 1 1536x1024 jpg

Găsirea motivației

Primul pas esențial este să identificați motivele pentru care doriți să renunțați la fumat. Gândiți-vă la beneficiile pe termen lung, cum ar fi îmbunătățirea sănătății, creșterea speranței de viață, economisirea banilor și un miros mai bun. Scrieți-vă motivele și revedeți-le frecvent pentru a vă menține motivația.

Stabilirea unui plan

Alegeți o zi în care veți renunța la fumat și stabiliți un plan concret. Eliminați toate țigările și obiectele asociate cu acestea din casă și mașină. Informați familia și prietenii despre decizia dumneavoastră și solicitați-le sprijinul.

Metode de înlocuire a nicotinei

Terapia de înlocuire a nicotinei poate fi un instrument util pentru a reduce simptomele de sevraj, cum ar fi pofta de țigară, iritabilitatea și dificultățile de concentrare. Aceasta este disponibilă sub diverse forme, cum ar fi gume, plasturi, spray nazal și pastile. Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile potrivite pentru dumneavoastră.

Medicamente

Anumite medicamente pot fi prescrise de medic pentru a facilita renunțarea la fumat. Bupropionul și vareniclina sunt două medicamente aprobate de FDA care reduc pofta de țigară și simptomele de sevraj. Citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
bacalaureat jpg
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net