5 alimente care nu te lasă să dormi noaptea


    Alimentele grase îţi fac stomacul să funcţioneze mai mult, atunci când le consumi înainte de a te băga în pat.
Alimentele grase îţi fac stomacul să funcţioneze mai mult, atunci când le consumi înainte de a te băga în pat.

Îţi doreşti atât de mult să dormi toată noaptea ca un bebeluş, dar nu poţi? Gândeşte-te ce ai mâncat! Specialiştii spun că există anumite alimente care îţi induc insomnia. Aşa că pentru a avea un somn liniştit, află care sunt acestea.

Legume. Multe dintre legumele cu frunze verzi sunt diuretice şi te pot face să urinezi frecvent. Specialiştii din SUA susţin că broccoli, varza, fasolea, castraveţii şi usturoiul sunt alimente greu de digerat. De aceea, astfel de alimente ar trebui consumate cu câteva ore înainte culcare.

Carnea roşie. Carnea roşie consumată seara nu va fi digerată bine şi va rămâne în stomac pe toată perioada nopţii. Dacă nu poţi renunţa la consumul de carne seara, o alternativă ar fi pieptul de curcan.

Alimentele condimentate. Deşi mirodeniile aduc multe beneficii corpului uman, consumul lor la ore târzii poate fi periculos. Studiile au descoperit că alimentele condimentate provoacă deranjare la stomac, menţinându-ne în alertă în timpul nopţii. 

Mâncărurile grase. Alimentele grase îţi fac stomacul să funcţioneze mai mult, atunci când le consumi înainte de a te băga în pat. Pizza are un nivel mare de aciditate şi poate provoca arsuri la stomac. 

Ciocolata amăruie. Ingredientul cheie din ciocolata neagră e cofeina, care poate creşte ritmul cardiac. Din acest motiv nu e o idee bună să o consumi seara.

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg