Remedii naturale care desfundă nasul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nasul înfundat poate fi o adevărată năpastă, împiedicându-te să respiri cum trebuie. Starea de disconfort nu te lasă să te concentrezi la activităţile tale. Citeşte în revista “Click! pentru femei” ce leacuri te refac într-un timp scurt!

Ulei esenţial de mentă

Uleiul esenţial de mentă ajută la eliberarea căilor nazale de secreţiile abundente. Are proprietăţi decongestionante, antiinfecţioase şi antiinflamatorii, aşa că îţi poate ameliora simptomele răcelii. Pune 5-6 picături de ulei esenţial de mentă într-un bol cu apă clocotită - asta te va ajuta să respiri mai bine. Menta poate să dea o senzaţie de uşoară iritare la nivelul ochilor, aşa că, dacă apare această reacţie, ţine pur şi simplu ochii închişi în timpul inhalării aburilor. Poţi folosi uleiul de mentă ca atare, aplicând 1-2 picături pe părţile laterale ale nasului. 

Infuzie de cimbru

Ceaiul de cimbru are efect expectorant şi oferă ajutor în bolile respiratorii. Conţine timol, o substanţă folosită pentru producerea apei de gură ce tratează infecţiile gingiilor şi inflamaţiile tractului respirator. Infuzia se prepară astfel: foloseşte o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, bea 3 căni pe zi. 

Ghimbir, lămâie şi miere

Ceaiul de ghimbir e un bun remediu în răceli, inflamaţii ale gâtului, răguşeală şi congestii nazale. Prepară-l în combinaţie cu lămâie şi cu miere pentru a grăbi procesul de vindecare. Ceaiul se obţine astfel: încălzeşte o cană cu apă, adaugă o feliuţă de rădăcină de ghimbir şi las-o la infuzat 5 minute. Apoi, stoarce zeama unei lămâi şi, când se mai răceşte, îndulceşte cu o linguriţă de miere de cimbru sau de eucalipt. Bea o cană, două pe zi. 

Inhalaţii cu eucalipt

O altă metodă care te ajută sunt băile de aburi cu eucalipt, acesta fiind indicat în caz de congestie nazală, deoarece conţine eucaliptol, o substanţă cu proprietăţi antiseptice şi expectorante. Adaugă 4-5 picături de ulei de eucalipt, pe care îl găseşti în orice magazin naturist, într-un litru de apă fierbinte, alături de o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Poţi să faci o inhalaţie în fiecare seară, câteva minute, timp de o săptămână.

image
image
image
image
image
image
catalin chereches  1280x720 jpg
incendiu  jpg
Printesa Latifa jpeg
Teatru
inel Kate Middleton (3) jpg
betisoare ct captura video jpg
bivolaru 0 jpeg
plane 885321 1280 jpg