Remedii naturale pentru durerile articulare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te plângi frecvent de dureri ale articulaţiilor? Sau poate întâmpini această problemă în zilele când se schimbă vremea? Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ câteva leacuri din natură care te ajută să alini neplăcutele simptome!

Sarea Epsom întăreşte oasele

Sulfatul de magneziu natural, cunoscut şi sub numele de Sare Epsom, alină durerile, ajută la eliminarea stresului, ba chiar are efecte benefice asupra aspectului pielii. Ai nevoie de o jumătate de ceaşcă de sare Epsom, un vas mare, apă caldă. Procedează astfel: umple vasul cu apă caldă, adaugă  sarea şi amestecă până se dizolvă. Cufundă apoi în lichid membrul superior sau inferior ale cărui articulaţii te dor. 

Frunzele de păpădie au proprietăţi antiinflamatoare

Fitoterapeuţii susţin că păpădia are şi proprietăţi antiinflamatoare, deoarece conţine acid linoleic, bogat în acizi graşi nesaturaţi. Organismul nostru are nevoie de această substanţă pentru a produce prostaglandina, care ajută la reglarea sistemului imunitar şi combate inflamaţiile. 

Păpădia este de folos şi în tratarea artritei reumatoide. Ca să prepari ceai de frunze de păpădie, ai nevoie de trei linguriţe de frunze proaspete de păpădie (o linguriţă de frunze uscate), o cană de apă fiartă. Lasă la infuzat 5 minute. Bea două căni pe zi.

Scoarţa de salcie albă bate aspirina

Scoarţa de salcie albă e bogată în salicină care, când ajunge în organism, se transformă în acid salicilic, echivalentul aspirinei. Are efect antiinflamator şi elimină durerea la nivelul articulaţiilor. La o cană de apă clocotită, adaugă 2 linguriţe de pulbere şi lasă la fiert, 5 minute, apoi acoperă 30 de minute.  Mai poţi lua o linguriţă de pulbere de 3 ori pe zi sau poţi înghiţi scoarţă de salcie sub formă de extract glicerinat, 2-3 ml de 3 ori pe zi.

image
image
image
image
image
image
Anastasia Pokreshchuk jpg
prostitutie jpg
Amanda Bynes jpeg
lumanari jpg
chei in usa  jpeg
Elsa Thora insta 2 jpg