Uite cum să-ţi prelungeşti bronzul!

Ultima actualizare:

    Foto:123rf
Foto:123rf

Pielea ta a căpătat o nuanţă aurie? Dacă vrei s-o păstrezi cât mai mult timp, ţine cont de câteva trucuri simple şi eficiente. ”Click! pentru femei” te învaţă cum să procedezi.

Exfoliază blând pielea

Deşi se spune că în urma exfolierii bronzul dispare, folosind un produs delicat îţi vei păstra nuanţa aurie pe toată suprafaţa corpului. Poţi să-l prepari chiar la tine acasă. Masează-ţi corpul cu un amestec de miere şi sare. Pentru faţă, încearcă zaţul de cafea combinat cu puţină miere, iar pentru picioare poţi face un gomaj dintr-o lingură de zaţ de cafea şi două de ulei de migdale dulci. Ai grijă ca mişcările să fie circulare şi delicate. Uleiul de migdale dulci se găseşte la plafar, iar pentru 50 de mililitri trebuie să scoţi din buzunar aproximativ 8 lei.

Nu uita de apă!

Bea doi litri de apă în fiecare zi, chiar dacă afară nu sunt 30 de grade Celsius. Consumul de lichide măreşte durata de viaţă a tuturor celulelor (inclusiv a celor de la suprafaţa pielii). Mai poţi bea şi sucuri din pepeni, castraveţi şi ţelină. Pentru că au un conţinut mare de apă, acestea hidratează organismul la fel de bine cum o face apa.

Hidratează-ţi corpul

În urma expunerii la soare, pielea se usucă. De vină pentru asta sunt radiaţiile ultraviolete şi apa sărată a mării sau clorul din piscine. Hidratarea este cheia pentru o piele sănătoasă şi un bronz intens. Faţa este prima zonă care capătă o nuanţă mai închisă şi de pe suprafaţa căreia auriul dispare cel mai repede. De aceea, foloseşte o cremă hrănitoare de cel puţin două ori pe zi, în săptămânile de după vacanţă. 

Consumă alimente portocalii

Numeroase studii au arătat că o dietă bogată în betacaroten, substanţă care dă culoarea portocalie fructelor şi legumelor, poate menţine nuanţa ciocolatie a pielii după ce ai stat la plajă. Şi asta pentru că betacarotenul ajută la sintetizarea melaninei, pigment care colorează pielea. Cele mai bune surse sunt: cartofii dulci, caisele şi, mai ales, morcovii. În plus, unii specialişti susţin că anumite alimente conţin o substanţă numită tirozină, un precursor al melaninei, ce ajută la păstrarea bronzului. Printre acestea se află albuşul, brânza de vaci, somonul, soia şi migdalele.

image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
permis de conducere freepik jpg
tigari, freepik jpg
Donna Urquhart instagram jpg
 ciclon polar romania meteo
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
carne miel shutterstock 234655234 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net