Simona Halep, eliminată de Maria Sharapova de la US Open după un meci dramatic

29 august 2017 3:02   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost eliminată în primul tur de la US Open după un meci maraton cu Maria Sharapova. Rusoaica s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-3. Simona a revenit incredibil în setul doi, de la 1-4. A salvat o minge de game pentru 1-5 și și-a adjudecat setul doi, dar nu a fost de-ajuns.

Maria Sharapova a avut o revenire de senzație în prim-planul tenisului de performanță. Benefinciind de un wildcard după ce a fost suspendată pentru dopaj timp de un an și jumătate, Sharapova a întâlnit-o pe Simona Halep în primul tur de la US Open, reușind să se impună la capătul unui meci spectaculos. Rusoaica a avut în acest meci peste 60 de lovituri câștigătoare, ceea ce este incredibil pentru cineva care a lipsit atât de mult din activitate. 

Rusoaica și-a adjudecat primul set, fructificând slăbiciunile arătate de Halep la primul serviciu. Simona a servit extrem de slab în momentele cheie, permițându-i Mashei să returneze decisiv și se impună în primul act. 

Al doilea set avea să fie de poveste. Rusoaica avea 4-1 și părea să se impună lejer, dar Halep a avut o revenire fantastică. A salvat o minge de 5-1 și a întors soarta setului în favoarea sa, ajutată și de lipsa de reacție a Sharapovei, șocată de ceea ce i se întâmpla. 

Setul trei a început în aceeași notă de dominare a Sharapovei, care și-a impus jocul solid până la 4-1. Interesant este că, la 0-1, Sharapova a luat o pauză și a plecat la vestiar, după ce jocul său a avut de suferit în setul precedent. Halep a luptat și, la scorul de 5-3 pentru rusoaică, jucătoarea noastră a avut o minge de game pe serviciul adversarei. Halep a ratat oportunitatea, lovind în banda fileului. De-acolo, rusoaica a știut ce are de făcut, reușind să acceadă cu multe emoții în turul 2 de la US Open. 

„Întotdeauna a fost greu să joc împotriva Simonei. Am avut emoții mari încă de la tragerea la sorți. Am avut multe meciuri de calitate jucate cu ea. Noi ne respectăm, e un adversar redutabil”, a spus Sharapova la finalul meciului.

Mai multe