Ilie Balaci a murit. Lacrimi și tristețe pentru ”Minunea Blondă” din lumea fotbalului

21 octombrie 2018 12:38   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La 62 de ani, Ilie Balaci a murit, în această dimineață, în urma unui stop cardio-respirator. Cluburile și conducătorii din fotbalul nostru, oficialii FR de Fotbal îi aduc un omagiu celui supranumit ”Minunea Blondă”.

Iată câteva dintre mesaje: 

Federația Română de Fotbal: "Fostul internaţional român, Ilie Balaci, a decedat duminică dimineaţă, la vârsta de 62 de ani, în urma unui infarct. Ilie Balaci a strâns 65 de selecţii la echipa naţională în perioada 1974-1986, reuşind să marcheze de 8 ori. Component al Craiovei Maxima, Ilie Balaci s-a născut pe 8 septembrie 1956 la Bistreţ, în judeţul Dolj. A evoluat la Universitatea Craiova, între 1973-1984. Înainte de a-şi încheia cariera la 32 de ani, a mai trecut pe la Olt Scorniceşti (1985-1986) şi Dinamo Bucureşti (1986-1988). Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă condoleanţele şi regretă dispariţia lui Ilie Balaci!".

LPF: "Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria României, a încetat din viaţă, duminică dimineaţa, la vârsta de 62 de ani.LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL TRANSMITE SINCERE CONDOLEANŢE FAMILIEI GREU ÎNCERCATE! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNESCĂ ÎN PACE!".

FCSB: "FCSB exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a unuia dintre cei mai mari fotbalişti din istoria României, Ilie Balaci, la vârsta de 62 de ani. Dumnezeu să te odihnească în pace, "Prinţule"!".

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica: "Pentru cei care n-au avut privilegiul de a te cunoaşte, ai fost doar un fotbalist-minune şi un antrenor genial. Noi, care te-am cunoscut, ştim ce om ai fost. Ştim câţi oameni ai ajutat, ce gesturi incredibile ai făcut. Ne va fi tare dor de tine, Ilie. Tare dor...".

Poli Timişoara:  "O veste cutremurătoare a venit în această dimineaţă: Ilie Balaci a plecat dintre noi. Suntem alături de familie şi de întreaga suflare ”alb-albastră” a Universităţii Craiova în aceste clipe sfâşietoare. În mod incontestabil, Ilie Balaci a fost unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului românesc. Dispariţia lui nu poate fi compensată de nimic. Odihneşte-te în pace, iubită legendă!".

Mai multe