Portarul Mihai Popa, erou cu repetiție. Anul trecut a apărat degeaba două penalty-uri cu Petrolul

12 mai 2021 18:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dinamo a avut speranțe mari înaintea meciului cu Astra, din returul semifinalelor Cupei României, disputat pe propriul teren. Intrați cu noroc în prelungiri, ”câinii” au fost eliminați după loviturile de departajare, după o fază de antologia fotbalului. Portarul Astrei, Mihai Popa, a apărat de două ori penalty-urile trase de același jucător, Mihaiu!

Învinși cu scorul de 1-0 în meciul tur, dinamoviștii au alergat mult și degeaba pentru egalare timp de 89 de minute, până la momentul centrării greșite a lui Andrei Radu, care s-a transformat într-un „eurogol”. Intrați în prelungiri cu șansă, dinamoviștii au avut senzația că norocul e de partea lor când, la loviturile de departajare, astralul Valentin Gheorghe a șutat în bară. Astfel, înaintea ultimei serii de executanți, Dinamo conducea cu 4-3 și avea calificarea în piciorul tânărului Andreas Mihaiu. Care, de emoție, a tras slab, iar portarul Mihai Popa a apărat! Numai că, pentru că goal-keeper-ul nu a respectat regula menținerii măcar a unui picior pe linia porții, penalty-ul s-a repetat. Culmea, Mihaiu a schimbat colțul, dar portarul a apărat din nou! Apoi, Astra nu a mai ratat nimic, dar a făcut-o Nepomuceno, care a tras în bară și Astra s-a calificat pentru a patra oară în finala Cupei României!

Eroul meciului a fost, desigur, tânărul portar al Astrei, Mihai Popa. Acesta i-a apărat două penalty-uri lui Mihaiu, dar culmea este că, deși are doar 20 de ani, el nu este la prima ispravă de acest gen. Adică nu mai departe de anul trecut a apărat de două penalty-uri, dintre care unul repetat! El a fost, anul trecut, pe când evolua la Rapid, eroul unui meci istoric cu Petrolul, în Liga 2. Atunci, la 11 iulie 2020 (culmea, tot într-o zi de 11!), în minutul 65 și la scorul de 0-0, ploieștenii au primit penalty. A executat Arnăutu, dar Mihai Popa a apărat. Dar, pentru că nu a ținut un picior pe linie – la fel ca în semifinala cu Astra – lovitura de la 11 m s-a repetat, iar el a primit cartonaș galben. A executat Marinescu și, din nou, Popa a apărat! Numai că, din nou, arbitrul a considerat că portarul nu a ținut piciorul pe linie și, în afară de repetarea loviturii, i-a acordat și al doilea galben și implicit roșul goal-keeper-ului de 19 ani! Acesta a ieșit plângând de pe teren, dar tot a putut să vadă cum Petrolul a irosit și a treia lovitură de pedeapsă, Mezza Colli trimițând peste poartă! Meciul s-a încheiat 0-0 iar ploieștenii au fost scoși din calculele promovării.

Dacă atunci Popa a încheiat meciul în lacrimi, acum a fost doar cu zâmbetul pe buze: ”Nu am știut neapărat cum bate fiecare. La final, m-am îmbrățișat cu Dani Coman, el are multă încredere în mine și îi mulțumesc pentru asta, m-a felicitat. Această finală înseamnă extrem de mult. Un sezon foarte greu, încă luptăm pentru salvarea de retrogradare, dar și finala este foarte importantă”, a declarat după meci Popa, care a devenit titular pentru că Lazar a fost accidentat.

Tânărul portar a fost lăudat și de președintele Astrei, fostul internațional Dani Coman, și el fost mare goal-keeper: ”Îl cunosc pe Popică, este un băiat fantastic. Mă cam pricep la portari, o să vedeți că va ajunge un portar de echipă națională. Putea să-l mai întoarcă de șapte ori, că tot apăra acel penalty. Am avut încredere că putem câștiga la penalty-uri, deși am avut emoții. Băieții au o primă, pe care am discutat-o cu ei, pentru câștigarea trofeului”, a declarat Dani Coman.

Mai multe