Şi preşedintele din Iran s-a uitat la meci

17 iunie 2014 19:48   Fotbal intern
Ultima actualizare:

S-a demonstrat încă o dată la Iran – Nigeria, 0-0, că fotbalul chiar uneşte lumi. Dacă şi liderul unei ţări musulmane a început să iubească fonemonenul, deşi la început era gata să nu-i lase pe jucători în cantonament, atunci totul este posibil. Carlos Queiroz s-a certat o săptămână cu Hassan Rouhani pentru că preşedintele de 65 de ani al Iranului nu voia să le dea drumul jucătorilor din ţară pentru pregătirile de dinainte de Mondial.

Totul s-a rezolvat, iar la meciul de debut, cu Nigeria, perşii au avut un suporter de lux neaşteptat. Rouhani a lăsat la o parte hainele tradiţionale pentru prima dată de când e preşedinte al Republicii Islamice Iran.

Îmbrăcat în trening, pe o canapea din piele, în faţa unei plasme de ultimă generaţie, cu fistic şi o cană de ceai pe masă, preşedintele a privit cu sufletul la gură partida cu africanii. La final şi-a făcut şi o fotografie pe care a postat-o pe contul său de Twitter în limba engleză cu mesajul: „Mândru că băieţii noştri au obţinut primul punct”.

Mai multe