Ultima diagonală a Sandrei Izbaşa

5 octombrie 2013 16:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Sandra Izbaşa (23 de ani) are şansa să-şi încheie cariera sportivă cu un aur mondial, medalie care îi lipseşte din palmares. Evoluţia la sol a gimnastei noastre poate fi urmărită la TVR 1, de la ora 17.10.

După mai mult de şapte ani în care a strâns nu mai puţin de 19 medalii la competiţiile majore (Olimpiade, Mondiale şi Europene), Sandra Izbaşa a decis să renunţe la gimnastică. Aşa cum a anunţat, Campionatul Mondial care se încheie astăzi în Belgia va fi cântecul său de lebădă.

„Nu mă duc să câştig o medalie, ci doar să-mi fac exerciţiul cât mai bine. Îmi doresc din suflet să particip la acest Mondial, pentru că îi duc dorul din 2007", a declarat Sandra înainte de a face deplasarea la Antwerp. Plecată fără mari pretenţii, sportiva legitimată la Steaua s-a autodepăşit în calificări cu un exerciţiu aproape perfect la sol, singurul aparat la care a luat startul.

„A fost graţioasă şi a transmis emoţie. Românca a primit 14.733, al doilea punctaj după americanca Simon Biles", a notat site-ul oficial al competiţiei. În finala de astăzi se va pleca însă de la zero şi nimeni nu se va mira dacă Sandra Izbaşa va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Larisa Iordache, locul patru la individual-compus

Larisa Iordache a fost la un pas de podium în întrecerea de individual-compus de la mondialele belgiene. Românca a terminat pe patru, cu un total de 57.766 de puncte, un punct mai puţin faţă de rusoaica Aliya Mustafina, care a luat bronzul. Larisa a căzut de pe bârna, cel mai bun aparat al ei, ratând astfel şansa la medalii. Pe primele două locuri au urcat americancele Simone Biles şi Kyla Ross. Biles a devenit prima campioană mondială afro-americană din istoria competiţiei.

Palmaresul Sandrei Izbaşa

* patru medalii olimpice, dintre care două de aur (Beijing 2008 la sol şi Londra 2012 la sărituri)* trei medalii la Campionatele Mondiale* 12 medalii la Campionatele Europene, dintre care şapte de aur.

Mai multe