Rețeta de piept de raţă cu sos de portocale cu care Chef Jakob Hausmann a făcut senzație în Egipt

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Invitat într-un press trip în Egipt, la Hurghada, alături de mai mulți travel influenceri și jurnaliști, binecunoscutul Chef Jakob Hausmann a făcut senzație în bucătăria egipteană.  Rețeta de piept de raţă cu sos de portocale i-a cucerit pe egipteni.

Omul de afaceri și bucătarul elvețian a pregătit rață în două seri diferite și i-a lăsat mască pe egipteni.  Rețeta de rață cu sos de portocale și garnitură de piure este una deosebită iar Jakob Hausmann ne prezintă rețeta minune pentru Click!.

Cât trebuie gătită carnea de rață care, se știe, este puțin mai dificilă, și care este secretul ei, ca să iasă ca la carte, Click! a aflat toate aceste tipsuri chiar de la sursă. 

”După ce carnea este gătită în tigaie, “pieptul se introduce la cuptorul preîncălzit la 160 grade şi se lasă încă 10 minute. În acest fel, carnea se odihnește și devine mult mai suculentă, iar la tăiere, feliile sunt mult mai ferme și nu își pierd suculența”, ne-a mărturisit Jakob Hausmann, care ne-a împărtășit, mai jos, și rețeta minune.â

Piept de raţă cu sos de portocale

Ingrediente (pentru 4 persoane):

-      2 bucăţi piept de raţă de câte 350 g fiecare sau 4 mai mici

-      2 portocale 

-      100 ml suc de portocale

-      1 baton scortişoară

-      1 bucată anason stelat

-      4 cuișoare

-      6 seminţe cardamon 

-      10 gr ghimbir

-      2 linguriţe marmeladă de portocale

-      20 ml lichior de portocale

-      20 ml vin Porto alb  (vin dulce)

-      piper  Cayenne 

-      sare

-      1 priză zahăr brun

-      20 g unt

-      1 fir de rozmarin

Mod de preparare

Se desprinde pieptul de raţă de pe os, se spală şi se crestează sub formă de grătar (linii întretăiate) pe partea cu grăsimea. Portocalele se spală cu apă fiartă şi se taie coajă sub formă de fâşii (julien) subţiri. Pieptul de raţă se pune într-un castron cu capac, se adaugă sucul de portocale, julienul de portocale (coaja fin tăiată), vinul și scorțișoara, anasonul, cuișoarele, cardamonul și ghimbirul. Se adaugă puţin zahăr brun. Bucăţile de piept trebuie să fie acoperite bine. 

Se lasă să stea la temperatura camerei circa 6 ore sau la frigider circa 12 ore, pentru a se marina. Apoi se scot şi se usucă prin tamponare cu un şervet absorbant. Se rumenesc într-o tigaie fără grăsime, întâi pe partea cu pieliţă, apoi pe cealaltă, câte 3 minute pe fiecare parte. 

Se scot din tigaie şi se stinge jusul format cu marinada strecurată. Apoi pieptul se introduce la cuptorul preîncălzit la 160 grade şi se lasă încă 10 minute.

Între timp se fierbe marinada, la care s-a adăugat firul de rozmarin, se adaugă marmelada şi se reduce prin fierbere la jumătate. Se adaugă untul rece şi se lasă până se leagă sosul. 

La sfârşit, se potriveşte de gust cu sare și piper şi se adaugă lichiorul de portocale.  Se scoate pieptul de la cuptor, se lasă să se aşeze.

Pieptul se taie în tranşe foarte subţiri şi se aranjează pe platou, peste care se stropește sos din abundență.

Sugestie:

Drept garnitură se poate servi  orez,  cartofi gratinaţi sau piure de cartofi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
printul william kate middleton jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
tarta struguri jpg
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
pistachio 7574180 1280 jpg
19 11 tratament psoriazis vulgar (1) jpeg
horoscop jpeg
chiftele umplute cu ciuperci pasul5 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net