Regretul Sandrei Izbaşa

Ultima actualizare:
Sandra Izbaşa
Sandra Izbaşa

Campionatele Mondiale individuale de la Anvers au reprezentat ultima competiţie pentru Sandra Izbaşa. Care s-a retras cu un mare regret: nu a reuşit să cucerească niciodată un aur mondial.

La Mondialele din Belgia, Sandra Izbaşa a concurat doar la sol. A ajuns în finală, însă, aşa cum se întâmplase şi la Jocurile Olimpice de anul trecut, a ratat la ultima diagonală şi visul de medalie s-a spulberat.

A terminat doar pe locul 7 în finală şi, chiar dacă ea declara, la plecarea spre CM, că nu va concura decât pentru ea, fără vreun obiectiv, dezamăgirea ei a fost destul de mare.

Deoarece, pentru ea, Campionatele Mondiale au fost mereu o problemă. De-a lungul timpului, ea nu a cucerit decât trei medalii la aceaastă competiţie, una de argint şi două de bronz, fiind a doua mare gimnastă din istoria României, după Cătălina Ponor, care s-a retras fără să aibă în palmares măcar un titlu mondial individual sau cu echipa.

În rest, a strălucit şi la Jocurile Olimpice, unde a cucerit două titluri, şi - mai ales - la Europene, de unde s-a întors cu 7 medalii de aur, 4 de argint şi una de bronz.

Ea intră astfel într-un grup restrâns al unor mari gimnaşti români, care, dintr-un motiv sau altul, nu au în palmares un titlu la JO, CM sau CE. Cel mai mediatizat caz e cel al lui Marian Drăgulescu. Acesta a ratat cucerirea titlului olimpic, singurul care-i lipseşte din palmaresul care cuprinde 8 medalii mondiale de aur şi 9 de aur europene.

Un caz inedit e cel al Andreei Răducan, care nu are în palmares titlul european! În schimb, e dublă campioană olimpcă - moral e chiar triplă, dacă CIO nu i-ar fi furat aurul la Sydney, în 2000 - şi de 5 ori campioană mondială. 

"Duc dorul Mondialelor. Ultima oară am participat în 2007. Sper să îmi fac exerciţiul cât mai bine"

Sandra Izbaşa,înaintea plecării la CM


    Sandra Izbaşa
Sandra Izbaşa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net