Revenire încurajatoare. Simona Halep s-a înclinat în fața americancei Danielle Collins, dar a dovedit că și-a recâștigat mobilitatea


    Simona Halep (13 WTA) va primi 13.300 de dolari pentru prezența în turul 2Foto: Guliver / GettyImages
Simona Halep (13 WTA) va primi 13.300 de dolari pentru prezența în turul 2Foto: Guliver / GettyImages

Întinsă pe durata a aproape trei ceasuri, disputa din turul 2 al turneului de categorie WTA 1.000 de la Montreal a fost dominată de româncă în prima parte. Apoi, Halep a resimțit lipsa meciurilor și s-a înclinat în fața unei oponente aflată într-o formă de zile mari.

Istoria primul set s-a scris în ghemul cu numărul 5, când Halep a făcut break.  A salvat apoi patru mingi de 4-3, tot pe serviciul lui Collins, impunându-se cu 6-2 după 43 de minute. Aflată pe locul 28 WTA, jucătoarea din SUA a dovedit mai apoi că nu întâmplător vine după o serie de 11 victorii ce i-au adus trofeul la Palermo și San Jose. Puternică, aceasta și-a adjudecat seturile următoare cu același scor, 6-4. Deși învinsă, Halep s-a declarat mulțumită de modul în care a jucat primul său meci după accidentarea de la Roma, din urmă cu trei luni.  “Sunt foarte pozitivă în ceea ce priveşte felul în care am jucat. Puţin neaşteptat, pentru că după trei luni în care nu am putut juca mult tenis, am venit și am jucat trei ore la un nivel foarte înalt cu cineva care în ultima vreme a câştigat meciuri şi turnee. Sunt foarte fericită pentru felul în care am jucat”, a spus Halep, potrivit wtatennis.com. La fel de mulțumită a fost și Collins, care a solicitat un time-out medical în setul 3. “Sincer, mă simt foarte norocoasă. Nu a fost uşor să trec peste problemele fizice după ce am jucat multe meciuri. M-au afectat fizic şi emoţional. Sunt mândră că am reuşit. După două ore şi jumătate de joc, ar fi fost dureros să renunţ. Mi-am dorit mult să termin meciul, indiferent dacă pierdeam sau câştigam. Am jucat amândouă un tenis foarte bun, a fost un meci mare”.

În optimile de finală, Collins o va întâlni pe compatrioata ei Jessica Pegula (locul 30 WTA), care a întrecut-o cu 1-6, 6-3, 6-2, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (locul 17 WTA şi cap de serie numărul 10).

cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
Survivor Romania webp
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
crima londra jpg
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg