Olivia Steer nu se lasă! Cum l-a luat peste picior pe Raed Arafat

Ultima actualizare:

    Olivia SteerFoto: arhivă personală
Olivia SteerFoto: arhivă personală

Nimeni nu-i stă în cale Oliviei Steer atunci când vine vorba despre vaccinuri. Recent jurnalista s-a lansat în nişte afirmaţii periculoase stârnind un val de noi controverse. Mai exact, ea a spus că "rujeola nu există", moment în care secretarul de stat Raed Arafat i-a dat o replică usturătoare explicând că a intereptat greşit ceea ce a stabilit Curtea Supremă din Germania anul trecut.

Olivia Steer continuă lupta împotriva campaniilor de vaccinare, iar recent a stârnit din nou controverse explicând că rujeola de fapt nu există. Jurnalista pretinde că aşa a decis Curtea Supremă din Germania, dar de fapt aceasta este doar interpretarea ei. Revoltat, Raed Arafat a reacţionat luni şi i-a explicat indirect că face afirmaţiile „iresponsabile”. Oficialul a subliniat că cei de la Curtea Supremă din Germania nu a zis niciodată că virusul nu există, ci a fost vorba despre un pariu pus de un antivaccinist care a promis că cine îi prezintă un singur articol ştiinţific care deţine dovezile asupra existenţei virusului rujeolei primeşte 100.000 euro.


    Raed Arafat i-a dat o replică dură Oliviei SteerFoto: arhivă personală
Raed Arafat i-a dat o replică dură Oliviei SteerFoto: arhivă personală

Olivia l-a ironizat pe secretarul de stat şi la scurt timp a publicat şi ea în replică un mesaj acid. "Pe Raed Arafat îl aşteaptă 100.000 de euro în Germania dacă dovedeşte existenţa virusului rujeolic", a scris vedeta pe Facebook. Jurnalista nu s-a oprit aici şi a continuat în acelaşi mod cu o nouă postare. 

"Existența virusului rujeolic nu a putut fi dovedită cu probe științifice, în instanța, anul trecut. S-a cerut un singur studiu, care să demonstreze, cu probe irefutabile, existența virusului, și s-au oferit, în schimb șase, pline de informații irelevante. Asta e motivul pentru care Lanka a câștigat la Curtea Supremă din Germania, iar nu altul: neputință oponenților de a produce o singură (măcar una!) dovadă științifică valida a existenței virusului rujeolic! S-au spus multe păreri, astăzi. Le-am citit și ascultat cam pe toate. Închei ziua cu niște întrebări, la care sper să aflăm toți răspunsurile, cât mai curând. 

Dacă nu se bazează pe dovezi științifice, ce mai e medicină? O nouă superstiție? O altă dogmă religioasă? O escrocherie? Dacă rujeolă nu are cauze virale, de ce ne mai vaccinăm împotriva ei?  Cine are de cîștigat?", a notat Olivia Steer. 

Ce a constatat de fapt justiţia germană şi ce a înţeles jurnalista 

Decizia citată de Olivia Steer se referă la un proces care a durat mai bine de trei ani între medicul David Bardens şi biologul Ștefan Lanka, care este şi activist anti-vaccin. Concret, biologul, care susţinea că rujeola este o boală psihosomatică (n.r. afecţiune cauzată de psihic), a promis că va oferi un premiu de 100.000 de dolari oricui îl poate convinge, cu ajutorul unui studiu medical, că virusul rujeolei există. Medicul David Bardens a acceptat pariul şi i-a oferit date din şase studii medicale diferite. Că să nu plătească, Lanka a refuzat dovezile. În consecinţă, Bardens l-a acţionat pe Lanka în judecată, iar Curtea locală din oraşul Ravensburg, i-a dat dreptate medicului. Lanka a făcut recurs la instanţa superioară, în Stuttgart, reuşind să câştige procesul invocând vicii de procedură. Curtea din Stuttgart nu a judecat însă existenţa virusului rujeolic, ci doar dacă Bardens a respectat criteriile formale ale pariului cu Lanka. După ce a câştigat procesul, Lanka a început să afirme public că decizia judecătorilor înseamnă că virusul rujeolei nu există.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 04 23 la 12 10 33 logo png
image png
image png
image png
Vlad Gherman și Oana Moșneagu se căsătoresc la doi ani de relație
cub nicoleta luciu png
WhatsApp Image 2024 04 22 at 19 15 39 jpeg
Banner gina pistol png
image
actualitate.net
image
actualitate.net