Când sexul nu mai reprezintă o prioritate în relaţia de cuplu?
Sexul în relaţia de cuplu poate uneori să nu reprezinte o prioritate, atunci când conflictele, stresul şi aşteptările îşi pun amprenta pe dinamica cuplului. Dacă la început sexul este incitant, și partenerii îşi explorează sexualitatea, dorinţele și fanteziile sexuale creându-și astfel un anumit ritm în cuplu, pe parcursul relației apar factorii stresori şi libidoul partenerilor scade.
Fie că vorbim de probleme la serviciu, stres sau frustrări acumulate în timp, relaţia sexuală este prima care are de suferit. Partenerii se simt neacceptați, stima lor de sine scade iar asta conduce la imposibilitatea celor doi de a se apropia intr-un mod intim.
Sexul reprezintă printre altele şi manifestarea dorinţei faţă de partener. Implicit vorbim despre acceptarea lui din toate punctele de vedere cât și despre apropierea fizică şi emoţională. Pentru ca sexul să fie o experienţă nemaipomenită pentru partenerii unui cuplu, aceştia trebuie să ia în considerare mai multi factori: să creeze confort şi siguranţă, să pregătească o atmosferă relaxantă, să îşi manifeste dorinţa sexuală, să atingă și să mângâie partenerul şi să comunice ceea ce îşi doresc.