Cum să faci o relaţie să meargă? Ce înseamnă dragostea adevărată
Conflictele în relaţii sunt sănătoase şi benefice atâta timp cât ambii parteneri îşi exprimă nemulţumirile într-un mod asertiv, fără agresivitate, cu grijă faţă de trăirile celuilalt.
Când neînțelegerile sau nemulțumirile din cuplu sunt supuse interpretărilor rigide în termeni de „corect” sau „greșit” și urmează o discuție care pare interminabilă cu argumente logice despre cine are dreptate, atunci avem o problemă în cuplu. Iar dacă, la refacerea relaţiei, vei adopta poziţia celui care are întotdeauna dreptate, dar care îi face onoarea celuilalt de a trece peste acest lucru, atunci şansele ca situaţia să se îmbunătăţească se micşorează.
Refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii înseamnă să accepţi şi să admiţi faptul că nu ai întotdeauna dreptate sau că şi celălalt poate avea dreptate, din punctul lui de vedere. Bineînţeles, nu totul este ori alb, ori negru; în anumite cazuri, există dovezi clare care demonstrează cine are dreptate, însă când este vorba de sentimente, trăiri, impresii şi alte lucruri subiective, nimeni nu-şi poate atribui dreptul de a avea dreptate deplină. Fiecare înţelegem, interpretăm, percepem, trăim şi gândim diferit.
Dragostea adevărată nu este aceea pe care ne-o arată fimele sau romanele. Dragostea adevărată nu înseamnă doar să-l/s-o doreşti pe cel/cea de lângă tine şi nici să-ţi doreşti ca acesta/aceasta să devină o copie a propriei tale persoane. Dragostea adevărată înseamnă a avea constant în minte întrebarea: „Ce pot să fac pentru a-i îmbunătăţi viaţa?” şi a face totul pentru binele şi fericirea celuilalt.